Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intervenen al port 90 quilos de droga amagats amb el mètode del ‘ganxo cec’
  • CA

La Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van interceptar al port de Barcelona un total de 90 quilos de cocaïna, ocults amb un mètode ben particular. Així ho ha anunciat el propi cos policial per mitjà d’un comunicat.

Els fets van succeir el passat 11 de gener quan els dos serveis estaven inspeccionant un contenidor provinent de la localitat de San Pedro de Saula (Hondures), que tenia cafè en gra com a càrrega declarada. Però el producte trobat a l’interior era un altre.

Els agents van descobrir que a l’interior del contenidor hi havia dues motxilles amagades entre la càrrega local, concretament dues bosses que portaven droga en forma de pastilles o blocs d’un quilo cadascun, aproximadament atenent els càlculs policials.

Aquest procediment es coneix amb el nom de ‘ganxo cec’, que es basa en amagar la droga en un contenidor de mercaderies amb càrrega legal. D’aquesta manera, els responsables de la importació del producte ignoren el producte que hi ha realment i pensen que és legal, en aquest cas cafè en gra.

Quan aquest contenidor arriba al port de destí, en aquesta ocasió el de Barcelona, els integrants de l’organització criminal s’han d’afanyar a obrir-lo i descarregar la substància estupefaent abans que es procedeixi a retirar la càrrega legal.

Altres cops policials contra la droga a la ciutat

Les detencions per possessió de droga no són fets aïllats a la ciutat. A finals de desembre la Guàrdia Urbana de Barcelona va enxampar un home al districte de Sants-Montjuïc amb bosses de grans dimensions. Un cop escorcollades, hi van detectar prop de 2 quilos de marihuana.

D’altra banda, el passat juliol una operació conjunta entre els Mossos i la Guàrdia Urbana va permetre desmantellar una xarxa dedicada al tràfic de cocaïna i de drogues sintètiques. El cop policial es va saldar amb vuit detencions a diferents punts de la ciutat i set escorcolls als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i l’Eixample.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa