Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben més d’una tona de cocaïna camuflada entre cacau al Port de Barcelona
  • CA

Una operació conjunta de la Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària ha permès intervenir al Port de Barcelona més d’una tona de cocaïna que estava camuflada en un carregament de cacau provinent de l’Equador. Segons han informat en comunicat conjunt els dos cossos, la investigació que ha culminat amb aquesta intervenció va iniciar-se després que els agents tinguessin coneixement de l’existència d’una organització criminal dedicada a la introducció d’aquesta droga a la capital catalana a través del conegut com a mètode del ganxo cec.

Les indagacions policials van permetre constatar que un buc procedent de la ciutat equatoriana de Guayaquil amb destí Barcelona transportava contenidors susceptibles de portar droga amagada al seu interior. Un cop a la capital catalana, els agents van procedir a registrar els contenidors i van descobrir entre un carregament de cacau fins a 1.340 quilos de cocaïna.

Les autoritats apunten que la investigació continua oberta per tal de poder localitzar els responsables de l’enviament i de la recepció d’aquesta gran quantitat de droga a Barcelona.

Cafè en gra amb cocaïna amagada

Es dona la circumstància que la setmana passada ja es va interceptar al Port de Barcelona un carregament de cafè en gra que amagava fins a 90 quilos de cocaïna. El contenidor va arribar a la capital catalana en buc procedent de la localitat de San Pedro de Saula (Hondures) i la droga estava a l’interior de dues motxilles, on es va trobar cocaïna en forma de pastilles o blocs d’un quilo cadascun aproximadament, atenent els càlculs policials.

Aquests dos casos d’intercepció de droga responen a un mètode conegut amb el nom de ‘ganxo cec’, que es basa en amagar la substància estupefaent en un contenidor de mercaderies amb càrrega legal. D’aquesta manera, els responsables de la importació del producte ignoren el producte que hi ha realment i pensen que és legal, en aquest cas cafè en gra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa