Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Interior descarta reobrir la comissaria del metro i demana a l’Ajuntament un local a peu de carrer
  • CA

El que es coneix popularment com l’antiga comissaria dels Mossos d’Esquadra del metro, que en realitat era una oficina de denúncies, no es reobrirà ni tan sols provisionalment. El director general de Policia de la Generalitat, Andreu Martínez, ha escrit al tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, per comunicar-li la decisió.

El que proposa Martínez és que l’Ajuntament busqui un local en superfície a l’àrea de la plaça Catalunya per ubicar-hi el que ha de ser una oficina conjunta de Mossos i Guàrdia Urbana per atendre les víctimes dels furts i robatoris que es produeixen a la zona, moltes de les quals són turistes.

La qüestió ja es va abordar fa una setmana, a la Junta Local de Seguretat. En la roda de premsa posterior, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ja va deixar clar que preferien un local arran de carrer en lloc de ficar policies i víctimes de delictes en les antigues dependències de l’estació de metro de la plaça Catalunya, sota terra. Però Batlle tenia pressa i va mantenir una posició segons la qual l’oficina del metro es reobriria provisionalment amb la màxima immediatesa, mentre es buscava un local millor per a l’emplaçament definitiu. 

[r:1]

L’estira-i-arronsa, subtil en públic, va deixar la qüestió oberta. Però els informes dels responsables operatius dels Mossos, que han avaluat les prestacions i la seguretat que es pot garantir a la vella oficina i han descartat totalment reobrir-la, ni tans sols de manera provisional. Caldria invertir diners i temps a fer-hi reformes i igualment no compliria els estàndards de seguretat en un moment d’alerta antiterrorista de nivell 4 sobre 5.

Per això, en la carta adreçada a Batlle, Martínez subratlla que “l’accessibilitat de l’oficina policial conjunta requereix que s’instal·li a la superfície, a peu de carrer, i no al subsòl”. “La proximitat a la ciutadania és clau en aquest tipus d’instal·lacions policials, com ja ho és en el cas de l’oficina conjunta de la Barceloneta”, afegeix el director dels Mossos.

Per a Interior, el fet que l’oficina sigui al carrer, a més, té un efecte dissuasiu per a possible delinqüents a la zona i genera percepció de seguretat. Però el factor definitiu ha sigut que els comandaments del cos han considerat que un local sota terra podria convertir-se en una ratera i la faria vulnerable davant d’eventuals atacs terroristes. “La seguretat de la ciutadania que hi accedeix i la dels treballadors públics que hi seran adscrits ha de ser una de les prioritats essencials en un establiment policial cèntric a la capital del país, i molt especialment en un nivell d’alerta terrorista de 4 sobre 5”, argumenta Martínez en la carta a Batlle. I afegeix: “En una instal·lació al subsòl amb forta afluència de públic (…) entenen que la seguretat no quedaria garantida“, remata.

Més notícies
La fiscalia planta la Junta Local de Seguretat tot i haver-se reunit amb el nou tinent d’alcalde
Notícia: La fiscalia planta la Junta Local de Seguretat tot i haver-se reunit amb el nou tinent d’alcalde
Comparteix
Interior i l'Ajuntament es comprometen a reobrir la comissaria de la plaça Catalunya tan aviat com sigui possible
Interior presenta a Colau un pla de xoc per a Barcelona amb “més col·laboració” amb la Urbana
Notícia: Interior presenta a Colau un pla de xoc per a Barcelona amb “més col·laboració” amb la Urbana
Comparteix
La conselleria considera que ha fet "un pas endavant" per liderar l'estratègia per frenar l'increment de delictes a la ciutat
Membres de la comunitat filipina de Barcelona, en una protesta contra els robatoris violents el 7 de juliol / S.B.
Els robatoris violents es disparen un 31% el primer semestre del 2019 a Barcelona
Notícia: Els robatoris violents es disparen un 31% el primer semestre del 2019 a Barcelona
Comparteix
Els furts també creixen en comparació als primers sis mesos de l'any passat, un 8.33% | Són les dades que es posaran sobre la taula demà, en la Junta de Seguretat Local
Unanimitat al Parlament per reclamar que es reobri la comissaria dels Mossos de la plaça Catalunya
Notícia: Unanimitat al Parlament per reclamar que es reobri la comissaria dels Mossos de la plaça Catalunya
Comparteix
Tots els grups aproven una moció del PSC que proposa que també hi hagi guàrdia urbana i seguretat privada del metro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa