La fiscalia planta la Junta Local de Seguretat tot i haver-se reunit amb el nou tinent d’alcalde

Interior i l'Ajuntament es comprometen a reobrir la comissaria de la plaça Catalunya tan aviat com sigui possible

Ada Colau i Miquel Buch han posat el comptador a zero i han comparegut avui en sintonia després de la Junta Local de Seguretat de Barcelona, que s’ha reunit amb unes dades sobre la taula que indiquen que els robatoris violents s’han disparat un 31% el primer semestre del 2019. L’alcaldessa de Barcelona i el conseller d’Interior s’han presentat amb propostes concretes i poques escletxes en el discurs –molt estretes fins i tot respecte del top manta–, però s’han trobat que una de les bases del seu discurs ha topat amb la fredor de la fiscalia.

La fiscal en cap de Barcelona, Concepción Talón, no s’ha presentat a la reunió tot i estar-hi convidada i no consta que hagi estat per cap raó de força major. I això passa tot i que el flamant tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha dedicat els primers dies de la seva gestió –és en el càrrec des dimarts– a reunir-se amb el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres. 

Tant Batlle com Colau ha remarcat en la seva compareixença davant la premsa posterior a la Junta que fa mesos que treballen amb la fiscalia perquè s’impliqui en la recerca d’algun mecanisme contra la reincidència de les bandes de lladres organitzades i professionalitzades. “Fa temps que treballem amb la fiscalia i es va plantejar la possibilitat d’aplicar el concepte de delicte continuat, però sembla que això té dificultats. Aleshores s’ha de buscar una altra manera. S’ha de fer un canvi legislatiu, però mentre això no arriba s’ha de buscar la manera”, ha advertit Colau.

Batlle ha assegura que en la reunió que va tenir amb Bañeres va trobar “molt bona disposició”. Però ha admès que desconeix per què el primer gest de la fiscalia ha sigut saltar-se la Junta. “La reunió la vaig tenir amb el fiscal superior, no sé per què no ha vingut la fiscal de Barcelona”, ha dit.

La comissaria de la plaça Catalunya

Interior ha presentat un pla de xoc en preparació per combatre l’increment de delictes i una de les mesures immediates serà la reobertura de la comissaria de la plaça Catalunya, on treballaran agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana. Buch ha parlat d’una oficina de denúncies “a prop de la plaça Catalunya” i Batlle ha especificat que, quan el local estigui condicionat, es reobrirà la que ja hi havia al metro i més endavant es buscarà un local més adequat, arran de carrer i no soterrat. No hi ha data i Interior posa la condició que hi hagi les mesures de seguretat suficients per no posar en risc els agents en un espai que està sota terra en un moment en què està en alerta terrorista de 4 sobre 5 permanentment. 

Comentaris

  Gabriel 19/07/2019 6:38 pm
  Doncs feu lo mateix quan us reclami la fiscalia ,no presentause ,donde las dan las toman.
  Un senyor antic I infectat 19/07/2019 5:08 pm
  Per a España es mes facil ficar democrates a la presso que delinquents reincidents.
  JordiP 19/07/2019 4:44 pm
  La fiscalia no ha assistit i no ha justificat la seva absència. Obvi. La fiscalia no despatxa amb autoritats "de províncies". I menys si !la província està en terra catalana, aquell estrany país on parlen la jerga aquella i odien tot el que es espanyol. I on, malauradament, s'ha de passar una temporada per ascendir a l'escalafó. Com passava abans a l'oficialitat de l'exèrcit, que s'havia de passar per un destí al Sahara Español (aiii, l'imperi) per tal de pujar diversos esglaons de cop.

Nou comentari