Les obres de reforma de la Rambla ja tenen data aproximada per començar. Serà l’últim trimestre de l’any, cap a setembre o octubre, ha assegurat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, aquest dilluns al matí. La remodelació fa sis anys que espera per arrencar, com recorda el comptador que l’associació Amics de la Rambla té instal·lat al passeig més conegut de la ciutat, amb què denuncia el retard d’una renovació que es pressuposta en 44,56 milions d’euros. L’Ajuntament va acordar el desembre passat desencallar la rehabilitació de la via, encara pendent d’iniciar-se.

Rabassa ha assegurat que la reforma marcarà “una fita molt important” després de la de la Via Laietana, que va començar aquest febrer. El regidor dels comuns ho ha dit en declaracions als periodistes després de presentar la vuitena edició de la setmana gastronòmica Tast a la Rambla amb el president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, informa Europa Press.

Rabassa ha dit que l’inici de la reforma “si pot ser abans, serà abans”. El regidor ha reiterat el compromís del govern municipal amb el passeig, en què ha defensat que en l’últim any han fomentat moltes activitats que han portat al voltant de 200.000 persones La Rambla.

Començarà pel tram Colom-Santa Madrona

“Tenim una aposta clara per tornar la Rambla a la ciutadania”, ha insistit Rabassa sobre la transformació, que començarà pel tram Colom-Santa Madrona i tindrà un pressupost total de 44,56 milions d’euros. Per a Villar, aquest és un pressupost “molt escàs” que els fa esperar un inici de la manera molt discret, ha explicat també en declaracions als periodistes després de la presentació de la fira gastronòmica.

D’aquesta manera, ha afirmat que des d’Amics de la Rambla tenen dubtes que comenci la reforma, “Serà la tardor preelectoral. Tindria la seva lògica que intentaran començar”, diu Villar.

L’Ajuntament publicita la reforma assegurant que el passeig serà més verd i cultural, amb més espai per al vianant i amb una millor ordenació dels usos. El govern municipal ha destacat que la reforma serà “integral”, es marca l’objectiu de “millorar el dia a dia dels veïns” i l’accessibilitat a l’espai públic i “recuperar” la Rambla per als seus habitants, lluny de l’enfocament turístic que ha tingut en els darrers anys. També hi haurà mesures per “incentivar” l’habitatge i evitar “l’expulsió” de veïns.

L’embolic amb els antics ocellaires

Continuarà havent floristes a la Rambla i es quedaran els quioscos de premsa, alguns moguts de lloc per facilitar el pas dels vianants. En canvi, els quioscos dels ocellaires desapareixeran. Els titulars de les parades on es venien animals han demanat a l’Ajuntament en diverses ocasions obrir una via de diàleg per frenar el desmantellament dels negocis.

Un jutjat va dictar l’abril posposar els desnonaments i que els antics ocellaires es quedin al passeig almenys fins a l’octubre, com els responsables dels establiments van demanar com a mesura cautelar. Els titulars de les parades estan recollint signatures per promoure una Iniciativa Legislativa Popular per aconseguir que les antigues ocelleries de la Rambla siguin declarades Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya, un reconeixement amb què aspiren poder romandre al passeig.

Més notícies
L'escultura de Botero vandalitzada

Un grafiter dels EUA vandalitza el ‘Gat’ de Botero

Notícia: Un grafiter dels EUA vandalitza el ‘Gat’ de Botero
Comparteix
El responsable de les pintades ha estat el conegut artista de Filadèlfia Cornbread, pioner dels grafits
Notícia: Un grafiter dels EUA vandalitza el ‘Gat’ de Botero - Mobile
Nova serigrafia als contenidors grocs de Barcelona / MMP

Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos

Notícia: Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos
Comparteix
L'organisme estatal ha enviat queixes per la nova retolació | L'Ajuntament convida a dipositar-hi qualsevol plàstic i metall reciclable
Notícia: Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos - Mobile
L'Ajuntament retirarà les parades que van succeir els antics ocellaires / MMP

Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament

Notícia: Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament
Comparteix
Els paradistes insten l'Ajuntament a acceptar la mediació judicial, que venç aquest dijous
Notícia: Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament - Mobile
Peces de roba en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Barcelona

Canvis d’armari amb roba gratis: 19 punts d’intercanvi a Barcelona

Notícia: Canvis d’armari amb roba gratis: 19 punts d’intercanvi a Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament proposa un sistema de punts bescanviables per fomentar l'adquisició de productes de segona mà
Notícia: Canvis d’armari amb roba gratis: 19 punts d’intercanvi a Barcelona - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Possem-nos les piles! a maig 23, 2022 | 16:10
    Possem-nos les piles! maig 23, 2022 | 16:10
    També es carregaran un simbol com les Rambles a Barcelona??? Hem de parar ja els peus a aquesta xusma i tota la troupe de la colau.

Nou comentari

Comparteix