Un incendi destapa un magatzem il·legal de tritons del Montseny i altres amfibis protegits

Els Mossos investiguen d'on havien sortit centenars d'animals i on havien d'anar a parar | Els van trobar els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana arran de l'extinció de les flames

Un magatzem il·legal on hi havia centenars de tritons del Montseny, tritons del Pirineu, salamandres i altres amfibis d’espècies protegides al barri de Gràcia de Barcelona. Aquesta és l’estranya troballa feta ahir a la matinada pels Bombers de Barcelona i els agents de la Guàrdia Urbana que van participar en l’operació per extingir un incendi. Les flames es van apagar ràpidament i els animals van sobreviure i aparentment estan en bon estat, segons fons policials. Però ara l‘Àrea Central de Medi Ambient (ACME) dels Mossos d’Esquadra han d’investigar el misteri: d’on sortien aquests animals, la tinença de molts dels quals està prohibida perquè estan en perill d’extinció i han d’estar en el seu hàbitat, i on havien d’anar a parar? 

De moment, el propietari del local ha quedat com a investigat per la policia, fins que s’aclareixi exactament el seu paper en l’afer. Segons els testimonis, el local –que no té cap rètol a l’entrada– no estava obert al públic, de manera que no se sap què s’hi feia, a més de tenir-hi els animals emmagatzemats. 

Els agents estan fent el recompte exacte dels animals, que han estat traslladats a centres de recuperació adequats per a aquestes espècies.

Els fets que van destapar el cas es van produir cap a les 6 de la matinada. Un cop apagat el foc i descobert el contingut del local, la Guàrdia Urbana va avisar els Mossos, que van activar l’Àrea Central de Medi Ambient, la Unitat Regional de Medi Ambient i la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Gràcia. Al magatzem hi havia almenys 170 terraris i neveres amb amfibis. La majoria són de fauna autòctona.

Més informació

Nou comentari