Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un incendi destapa un magatzem il·legal de tritons del Montseny i altres amfibis protegits
  • CA

Un magatzem il·legal on hi havia centenars de tritons del Montseny, tritons del Pirineu, salamandres i altres amfibis d’espècies protegides al barri de Gràcia de Barcelona. Aquesta és l’estranya troballa feta ahir a la matinada pels Bombers de Barcelona i els agents de la Guàrdia Urbana que van participar en l’operació per extingir un incendi. Les flames es van apagar ràpidament i els animals van sobreviure i aparentment estan en bon estat, segons fons policials. Però ara l‘Àrea Central de Medi Ambient (ACME) dels Mossos d’Esquadra han d’investigar el misteri: d’on sortien aquests animals, la tinença de molts dels quals està prohibida perquè estan en perill d’extinció i han d’estar en el seu hàbitat, i on havien d’anar a parar? 

De moment, el propietari del local ha quedat com a investigat per la policia, fins que s’aclareixi exactament el seu paper en l’afer. Segons els testimonis, el local –que no té cap rètol a l’entrada– no estava obert al públic, de manera que no se sap què s’hi feia, a més de tenir-hi els animals emmagatzemats. 

Els agents estan fent el recompte exacte dels animals, que han estat traslladats a centres de recuperació adequats per a aquestes espècies.

Els fets que van destapar el cas es van produir cap a les 6 de la matinada. Un cop apagat el foc i descobert el contingut del local, la Guàrdia Urbana va avisar els Mossos, que van activar l’Àrea Central de Medi Ambient, la Unitat Regional de Medi Ambient i la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Gràcia. Al magatzem hi havia almenys 170 terraris i neveres amb amfibis. La majoria són de fauna autòctona.

Més notícies
Barcelona estudiarà prohibir la venda d’animals exòtics
Notícia: Barcelona estudiarà prohibir la venda d’animals exòtics
Comparteix
Govern municipal i ERC acorden crear un grup de treball específic que abordi durant 12 mesos una modificació de l'ordenança
La Fiscalia retreu a l’Ajuntament que s’atribueixi el mèrit del tancament d’una botiga d’animals
Notícia: La Fiscalia retreu a l’Ajuntament que s’atribueixi el mèrit del tancament d’una botiga d’animals
Comparteix
El ministeri públic afirma que la tasca del consistori va acabar quan va presentar la denúncia
Presó per als amos d’una botiga d’animals per la mort de cadells
Notícia: Presó per als amos d’una botiga d’animals per la mort de cadells
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona va portar Mundocachorro als tribunals, que inhabiliten els responsables durant tres anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa