Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Presó per als amos d’una botiga d’animals per la mort de cadells
  • CA

El jutjat penal 28 de Barcelona ha condemnat els propietaris de Mundocachorro per un delicte de maltractament animal amb una pena d‘un any i un dia de presó, més tres anys i un dia d’inhabilitació,  per la mort de desenes de cadells que es trobaven a l’establiment en condicions deplorables.

Es tracta de la primera vegada en la història de l’Estat que es condemna a una botiga per delicte de maltractament continuat amb conseqüència de mort, previst al Codi Penal, segons ha anunciat aquest dimarts la tinent d’alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de Barcelona, ​​Laia Bonet.

Els fets jutjats es remunten a l’any 2015 quan la Fundació per a l’Assessorament i l’Acció en Defensa dels Animals (FAADA) va interposar una denúncia contra la botiga per queixes reiterades de compradors davant la mort de desenes de cadells poc després de ser adquirits en aquesta botiga, situada al carrer Sicília.

Després de la denúncia, el Departament de Protecció dels Animals i la Guàrdia Urbana van fer la inspecció corresponent i van decomissar 135 cadells de gos i gat que es trobaven en unes condicions lamentables en aquest establiment.

La sentència diu que ha resultat acreditat que els acusats tenien coneixement que no s’oferia el tractament mèdic adequat als animals que es trobaven sota la seva custòdia, en particular respecte a malalties que afectaven greument a la seva salut i que els va arribar a provocar la mort.

“Un gran triomf”

Laia Bonet ha celebrat que Barcelona “abandera la lluita contra el maltractament i en favor de el benestar animal”, i ha opinat que el fet que la condemna reculli la inhabilitació és un gran triomf perquè el comerç il·legal d’animal de companyia no té ni tindrà mai cabuda a la ciutat de Barcelona, ​​ha dit. “L’Ajuntament continua perseguint qualsevol pràctica de venda il·lícita que habitualment és el primer pas per arribar després a el maltractament animal”, ha assenyalat la tinenta d’alcalde.

Ha agraït la col·laboració de la Fundació FAADA, que ha donat suport als tècnics municipals de Protecció dels Animals durant tot aquest recorregut, i a la Unitat Canina de la Guàrdia Urbana i a l’Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra.

Així mateix, ha recordat l’expedient sancionador incoat recentment pel consistori a Milanuncios i Vibbo pels anuncis d’animals de companyia i el comerç electrònic il·legal de gats i gossos a través dels seus portals webs. Es va interposar una multa de 150.000 euros als dos portals.

500 animals decomissats en sis anys

En els últims sis anys el Departament de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona ha promogut el tancament de set establiments, amb el decomís de més de 500 gossos i gats, i actualment no es detecta a la ciutat cap establiment amb aquestes pràctiques.

El proper mes de febrer està previst que arribi a judici un nou cas, el de la botiga Puppies, situada al carrer Sant Eusebi, al districte de Sant Gervasi, que va ser clausurada pel mal estat en què es trobaven els animals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa