Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fiscalia retreu a l’Ajuntament que s’atribueixi el mèrit del tancament d’una botiga d’animals
  • CA

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha retret a l’Ajuntament de la capital catalana que s’hagi atribuït el mèrit del tancament de la botiga d’animals domèstics Mundocachorro, condemnada per maltractaments continuats i per la mort de desenes de cadells.

A finals de novembre es coneixia la sentència del cas i l’equip de govern municipal organitzava una roda de premsa per anunciar que havia guanyat el primer judici penal a l’Estat d’aquestes característiques. Ara, la Fiscalia puntualitza que la tasca del consistori va limitar a inspeccionar la botiga després de la denúncia d’una entitat animalista i portar els fets davant d’aquest estament judicial. A partir d’aleshores, afegeix, ja no va intervenir en el procediment.

La inspecció motivada per l’entitat animalista es va fer, segons la Fiscalia, el 15 d’octubre del 2015, i el 22 de gener del 2016 el consistori va presentar denúncia per si els fets observats eren constitutius de delicte.

Des d’aquella data va ser la Fiscalia de Medi Ambient de la Fiscalia Provincial de Barcelona la que va incoar diligències d’investigació, va dirigir els Mossos en la investigació del delicte i en l’obtenció de proves, va presentar querella el 30 de maig del 2018, va participar en la instrucció judicial “en solitari, sense cap altra acusació”, va formular escrit d’acusació el 23 d’abril del 2019 per un delicte de maltractament animal continuat, va participar “de nou com a única acusació i en defensa de l’interès social i els drets dels ciutadans” el judici i “va obtenir la sentència condemnatòria d’acord amb les seves pretensions”.

“No s’ajusta, per tant a la realitat, que més enllà de les conductes abans descrites, se’n dugués a terme cap altra per part de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del procediment penal i singularment no ho és que el mateix exercís com es va manifestar l’acusació popular, participés al judici o sol·licités cap pena”, afirma la fiscalia.

La Fiscalia conclou que, per tot plegat, “s’ha de posar de manifest, davant l’opinió pública, quina ha estat l’actuació de cadascun dels actors en aquest procediment”, i que “ha estat la Fiscalia Provincial” la que “ha satisfet l’interès social en aquest tema”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa