Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estudiarà prohibir la venda d’animals exòtics
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona estudiarà regular o prohibir la venda d’animals exòtics a la ciutat. Govern municipal i ERC han pactat una proposició a la comissió de Presidència sobre la gestió de les espècies no autòctones que es comercialitzen i rescaten a Barcelona. En concret, els tres grups polítics han acordat crear un grup de treball específic fins del consell que ja existeix sobre benestar animal. Aquest espai abordaria la situació d’aquests animals “per impulsar, en el termini de 12 mesos, una modificació de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals (PTVA) en el sentit de  regular  o  prohibir  la  venda  d’animals  exòtics  a  Barcelona”.

L’acord polític també inclou llançar una campanya informativa per conscienciar als ciutadans que sospesen comprar o ja tenen animals exòtics a casa, a fi de fomentar les adopcions i una tinença més responsable. El consistori també reforçarà la “traçabilitat” dels animals rescatats, és a dir, la transparència en l’origen dels animals rescatats i totes les passes que s’han seguit per reintroduir-los al seu hàbitat o promoure’n l’adopció. El regidor Jordi Coronas (ERC) ha defensat “passar un model mercantil de compravenda a un model únic d’acollida i adopció”, amb l’abolició total del comerç d’espècies exòtiques, obrint un camí pioner a Barcelona com va ser-ho la prohibició de les curses de braus o el veto als espectacles de circ amb animals.

La tinenta d’alcaldia Laia Bonet (PSC) ha subratllat la línia de treball de la traçabilitat i ha avalat també que el grup de treball “tracti” el tema i “elevi a qui pertoqui” les conclusions, en referència a l’advertència que havia fet Manuel Valls (BpC) sobre les limitacions dels ajuntaments en aquest camp. “Quin sentit té prohibir la venda a Barcelona d’un animal si es pot comprar a L’Hospitalet”, havia requerit Valls a Bonet i Coronas. També ha avisat Josep Bou (PP) sobre la dificultat d’acotar quines espècies queden regulades, perquè el criteri pot resultar molt clar amb un caiman però no es contemplen casos com gossos propis d’altres regions del món, com el husky siberià. “Prohibir no, regular sí”, ha contraposat el popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa