Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns baixos ocupats a Aribau, tercer incendi en dos dies
  • CA

Un local de planta baixa a dalt de tot del carrer Aribau ha quedat calcinat aquest diumenge per un incendi. El local estava ocupat des de feia un any, però quan hi han arribat els Bombers de Barcelona no hi han trobat ningú, segons ha avançat betevé. Es tracta del tercer foc en només dos dies a la ciutat.

L’incendi s’hauria produït al voltant de les dues del migdia per causes sense esclarir. L’immoble havia estat una botiga de roba anomenada Bidu i situada al número 326 del carrer Aribau –a pocs metres de la Via Augusta–, al barri de Galvany (Sarrià-Sant Gervasi). Segons han relatat veïns de la zona a la televisió barcelonina, diverses famílies han fet estada en aquests baixos al llarg dels darrers mesos, una rotació que no ha generat coneixença entre residents i ocupants.

Dins l’espai hi han quedat electrodomèstics cremats i peces bàsiques de mobiliari, com taules i cadires. També hi havia ferralla diversa, el que fa pensar que les persones que hi vivien podrien dedicar-se a la recol·lecció i revenda d’aquest material per sobreviure.

Precedents

El mateix cap de setmana s’han produït dos focs més a la ciutat: un incendi mortal en un pis a Roquetes (Nou Barris) que ha segat la vida d’una dona de 60 anys, i un sinistre en una cuina de restaurant de les Corts que ha provocat una fumera visible des de mitja ciutat.

No obstant, el cas d’Aribau recorda més aviat a dos altres incendis recents succeïts també en baixos ocupats. D’una banda, un local de la ronda Guinardó on dos homes van calar foc per suposadament atacar una dona a qui ja havien amenaçat i intentat agredir anteriorment. D’altra banda, el conegut incendi d’una sucursal bancària de la plaça Tetuan, on van morir 4 persones. Aquest succés va generar una gran controvèrsia perquè l’Ajuntament feia seguiment de les famílies ocupants i ha reconegut que no va poder-los oferir un sostre més segur per manca d’allotjaments no provisionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa