Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una dona morta i un ferit greu en un foc a Nou Barris
  • CA

Un incendi en un pis de Nou Barris s’ha endut la vida d’una dona de 60 anys i ha deixat ferit greu un home de 70. El foc s’ha produït aquesta matinada de divendres a dissabte en un pis del barri de les Roquetes, al carrer Vidal i Guasch número 5.

El ferit va ser traslladat d’urgència, en estat greu, a l’Hospital Moisès Broggi a causa de la inhalació de fum. A més, 7 persones més han hagut de ser ateses també per inhalar el fum de l’incendi, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest dissabte.

Els Bombers de Barcelona van rebre l’avís poc abans de mitjanit i van desplaçar-se al lloc dels fets amb 8 dotacions. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) s’ha activat per atendre als veïns de l’immoble i als familiars de la víctima. La policia catalana investiga les causes de l’incendi, que de moment no s’han establert.

En el que portem d’any Barcelona ha viscut mitja dotzena de focs en habitatges amb greus conseqüències. La majoria han tingut lloc en habitatges i locals amb ús residencial. El cas més conegut és el de la nit de Cap d’Any al carrer Nou de la Rambla, al Raval. Un foc va deixar tot un edifici de pisos socials sense electricitat i encara no l’ha recuperada. Tots els veïns havien de ser desallotjats però un grup va declinar l’oferiment municipal per por que, al tornar, trobessin casa seva ocupada com havia passat amb altres domicilis del bloc. El cas ha generat controvèrsia política, perquè l’oposició acusa al govern municipal de deixadesa en la gestió dels habitatges protegits per a persones vulnerables.

L’any passat hi va haver fins a 6 incendis amb víctimes mortals a Barcelona. El darrer va ser al passeig Manuel Girona, a Sarrià, quan una dona de 89 anys va morir en un foc domèstic. Era molt coneguda al barri perquè havia tingut una escola de música molt a prop, on estudiaven molts veïns de Sarrià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa