Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Identifiquen els tres joves dels cartells despectius sobre l’Alzheimer

El pasat 9 de març la seu d’ERC a Barcelona va despertar-se amb cartells ofensius a la figura d’Ernest i Pasqual Maragall. Es van enganxar diferents imatges d’un muntatge en què apareixien els dos germans junts acompanyats de la frase “Fora l’Alzheimer de Barcelona”. Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona, pateix aquesta malaltia.

Aquest divendres, els Mossos d’Esquadra han informat que han identificat els tres joves que haurien participat en l’enganxada de cartells. Tots tres estan sent investigats per un delicte d’odi. De la investigació s’ha encarregat la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació i ha acabat amb proves concloents que assenyalen la presumpta autoria dels tres joves. Els agents han pogut identificar els acusats gràcies a gravacions d’edificis i establiments propers i declaracions de testimonis. Aquestes informacions acreditaven que els joves van realitzar junts aquesta acció.

Un d’ells va ser identificat durant una baralla i un testimoni que l’havia vist enganxant cartells el va reconèixer. Cap dels acusats té un perfil concret que els relacioni amb un col·lectiu concret. Només un d’ells té antecedents i és per delictes contra el patrimoni.

“Joc brut”

Per paret seva, Ernest Maragall, candidat d’ERC a les eleccions del pròxim 28 de maig va presentar una denúncia formal a títol personal als Mossos d’Esquadra. Tot i que no va voler donar gaire repercussió a l’acció, es va pronunciar sobre els fets a través de Twitter. “Algú confon política i joc brut. La figura d’en Pasqual (patrimoni de tots i el millor Alcalde) està per sobre d’atacs indignes. Els malalts d’Alzheimer són infinitament més dignes que els autors de l’ultratge. Actuarem en conseqüència”, va remarcar.

Maragall va rebre el suport de tots els candidats a l’alcaldia de Barcelona, que van fer front comú sense esquerdes per criticar l’acció. L’alcaldessa Ada Colau va qualificar la campanya de “menyspreable” i va demanar la seva retirada de la via pública; el candidat del PSC, Jaume Collboni, va condemnar “un atac repugnant”; i el líder de Junts i exbatlle barceloní, Xavier Trias, va manifestar el seu rebuig a una acció “carregada d’indignitat” que fa “fàstic”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a maig 05, 2023 | 21:33
    fat boy maig 05, 2023 | 21:33
    Hasel, si esperes que aquest Sindicat de Remenadors de Cireres faci alguna cosa per tu, estas fresc. Si no els agrada que els diguin descerebrats, a posar totxos a l'obra.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a maig 06, 2023 | 09:34
    ciutadà maig 06, 2023 | 09:34
    Senyor Maragall, la política és intrínsecament joc brut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa