Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona ordena retirar els cartells que ataquen Maragall
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat retirar del carrer els cartells anònims que van aparèixer aquest divendres amb els rostres d’Ernest i Pasqual Maragall i mofes a les persones que pateixen la malaltia de l’Alzheimer. Ada Colau ha estat alhora contundent amb l’acció i ha mostrat el seu rebuig a una campanya “menyspreable que fomenta l’estigma cap a les persones amb Alzheimer i les seves famílies”. “No permetrem que l’odi enfangui el debat polític”, ha remarcat.

D’altra banda, el líder d’ERC a Barcelona va escriure ahir un tuit condemnant els fets. “Algú confon política i joc brut”, va piular Ernest Maragall, que també recorda que la figura d’en Pasqual és “patrimoni de tots i el millor alcalde” i ha manifestat que està “per sobre d’atacs indignes”. El republicà també va tenir paraules amables cap als malalts d’Alzheimer, dels quals diu que “són infinitament més dignes que els autors de l’ultratge”. ERC actuarà “en conseqüència”.

Suports de companyes d’ERC

Els suports han arribat de totes bandes. Per part d’ERC, Meritxell Serret indicava ahir que “qui ha de recórrer a aquests arguments i maneres, a més de ser pobre d’esperit, és incapaç de confrontar el projecte i la força política de Maragall”. En la mateixa línia es va pronunciar la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, també ha lamentat els fets, assegurant que atacar l’Ernest Maragall “utilitzant una malaltia com l’Alzheimer que pateix el seu germà i qui fou alcalde de Barcelona és menyspreable i fora de lloc”.

“En política no tot s’hi val”

Els adversaris polítics de Maragall també han sortit al pas de l’ultratge. Més enllà del suport que ha mostrat Colau, altres personatges públics com Jaume Collboni, líder dels socialistes a la ciutat, també han condemnat “un atac repugnant” i ha assegurat estar al costat “de l’alcalde Pasqual Maragall i l’Ernest Maragall”.

D’altra banda, Xavier Trias també ha manifestat el seu rebuig. “Una acció carregada d’indignitat, que em fa fàstic. La meva condemna i rebuig a aquest atac impresentable i tota la solidaritat amb el President Maragall i l’Ernest Margall”, escrivia a les xarxes. Anna Grau, de Cs, també ha demanat “fer pinya tots contra la púrria i la misèria política i humana”, i Daniel Sirera, del PP, reitera que “en política no tot s’hi val” i qualifica l’acció de “menyspreable”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa