Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un home de 40 anys desaparegut a Barcelona
  • CA

El Salvador Juan és un home de 40 anys que des d’aquest dilluns està desaparegut a Barcelona. En concret, se l’ha vist per últim cop al barri del Besòs i el Maresme. Mossos d’Esquadra explica que és un home que fa 1,75 metres d’alçada, pesa 80 quilos i té el cabell curt, llis i castany. A més, precisen que necessita medicació.

El cos de policies ha fet aquesta crida pública a través de les xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram, després que la família ho hagi sol·licitat. Es tracta d’un protocol establert quan es tracta d’una “desaparició de risc”, com la del menor desaparegut al barri de Gràcia, també el passat 15 de novembre i trobat aquest dijous sa i estalvi, com han confirmat fonts policials.

Dues de cada 10 desaparicions, a Barcelona

El 20% de desapareguts es produeixen a la regió policial metropolitana de Barcelona. Afortunadament, gairebé tots són trobats. En concret, el 98,9%. Els Mossos d’Esquadra posen a disposició de les famílies que tenen alguna persona desapareguda aquest protocol de difusió pública, a través de les xarxes socials, per tal de facilitar la cerca. Així “és més procliu que es pugui trobar la persona; dona molta visibilitat”, asseguren els agents. En aquest cas, la unitat d’investigació de la comissaria de la zona està buscant totes les proves possibles per tal de localitzar la persona, que necessita el subministrament d’una medicació per al seu dia a dia. A més, compten amb el suport de la Unitat de Persones Desaparegudes dels Mossos, que és l’òrgan que supervisa aquests casos.

Mossos ha demanat a la ciutadania que tingui pistes sobre on es pot trobar el Salvador Juan que truquin al telèfon d’emergències 112, des d’on s’activa tot el protocol. “Es genera un incident de sala i en té coneixement tothom”, expliquen des del cos policial. “Del 112 passa a una sala policial, es remet a la sala regional, on s’ha produït l’incident i això arriba a les patrulles que són allà. És una manera molt ràpida que quedi registrada [la trucada]”, afegeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa