Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Urbana localitza sa i estalvi el noi de 15 anys desaparegut a Gràcia
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han anunciat que s’ha localitzat sa i estalvi el noi de 15 anys que havia desaparegut dilluns passat al barri de la Vila de Gràcia. Segons ha explicat la policia catalana, l’adolescent ha estat trobat per efectius de la Guàrdia Urbana. Els Mossos havien demanat la col·laboració de la ciutadania per intentar localitzar el noi perquè es tractava d’una “desaparició de risc”.

En aquests casos, la policia opta per distribuir la imatge del desaparegut i una acurada descripció física a través de totes les seves xarxes socials per augmentar les possibilitats de trobar-lo.

Desaparicions habituals

El 20% de les desaparicions que investiguen els Mossos d’Esquadra es produeixen a Barcelona. Segons la policia catalana, el 98,9% dels casos acaben bé, moltes vegades gràcies a les pistes que proporcionen els ciutadans. Entre el gener i el maig d’aquest any –últim període amb dades oficials– s’han denunciat 274 desaparicions a la capital, una xifra similar a la d’altres anys després d’un 2020 més tranquil pels confinaments i les restriccions a la mobilitat.

Els Mossos d’Esquadra recorden que és molt important denunciar la desaparició d’una persona tan bon punt se sàpiga perquè el “fals mite” d’esperar 24 hores només dificulta la tasca policial. “Si es detecta un comportament no usual en un familiar, que vinguin a qualsevol comissaria, perquè aquestes 24 hores poden ser vitals”, explicava fa uns mesos al TOT Barcelona la caporala Laura Villanueva, responsable de l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes.

Un cop reben la denúncia, els Mossos disposen d’un equip especialitzat que es posa en marxa per recollir tota la informació possible i valorar cada cas de manera individual per tal de buscar la millor estratègia per localitzar la persona desapareguda. Les primeres gestions urgents es fan des de la comissaria, comprovant bases de dades d’hotels, accidents i hospitals per confirmar que efectivament es tracta d’una desaparició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa