Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El bar històric que intenta sobreviure a la pressió immobiliària
  • CA

L’emblemàtic bar musical Prize va obrir les portes fa 30 anys al número 130 del carrer de Floridablanca, al barri de Sant Antoni. Ara, però, podria tenir els dies compats. La immobiliària que ha adquirit recentment la finca on es troba el bar vol desnonar en Xavier Prize, el seu propietari, i així acabar amb un espai que dona identitat a Sant Antoni i al districte de l’Eixample. Així ho alerta un manifest al qual han donat suport centenars de veïns i desenes d’entitats, que han posat en marxa una campanya en contra al possible tancament.

En el text també recorden que aquesta situació no és un cas aïllat a Barcelona. “No és una anomalia a la Barcelona actual, plegada als interessos econòmics d’inversors i del gran capital”, alerten des del manifest. “La seva ubicació, al mig d’un barri molt dinàmic en l’àmbit associatiu, cultural i amb un fort teixit comercial és una llaminadura per a tota mena d’especuladors”, afegeixen.

“Un refugi i un santuari musical”

Les persones que hi ha darrere aquest escrit també recorden que el bar Prize és molt més que un bar, “és un espai de trobada i relació, un refugi i un santuari musical”. És per això, perquè és una peça clau en l’ànima de Sant Antoni, que fa uns dies desenes de participants en la campanya a favor de la continuïtat del Prize es van concentrar davant de l’establiment com a senyal de suport.

En les darreres setmanes, Barcelona ha perdut altres comerços històrics molt arrelats a diferents barris. Un d’ells és el bar Marc’s Entrepans, situat al Congrés i els Indians; que abaixa la persiana per culpa de la pandèmia i la inflació. Un altre és la llibreria Alibri, situada a la Dreta de l’Eixample; que ha tancat perquè el seu propietari no vol continuar amb el negoci. Un tercer és l’històric forn de pa Bopan, també a la Dreta de l’Eixample, que es va acomiadar del barri perquè no va arribar a un acord amb la propietat del local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa