Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca una històrica llibreria després d’un segle a l’Eixample
  • CA

La històrica llibreria Alibri, situada al número 26 del carrer de Balmes, abaixarà la persiana abans de finals d’any. Aquest tancament suposa una gran pèrdua per al barri de la Dreta de l’Eixample i la ciutat, ja que l’editorial Herder de la ciutat alemanya Friburg va obrir les portes de la llibreria el 1925. Segons han dit fonts d’Alibri a l’ACN, el motiu del tancament és que el seu propietari no vol continuar amb el negoci. Fonts d’Alibri han afegit que ja s’ha començat a fer realitat el tancament, perquè ja s’ha fet saber la decisió als 28 treballadors.

Aquest dilluns es va saber que una altra llibreria important tanca. Tal com va informar la Llibreria Cómplices, especialitzada en literatura LGTBI, tancarà les portes per sempre el pròxim 31 de desembre. Fa 29 anys que es troba al carrer de Cervantes del barri Gòtic (Ciutat Vella). “Ens ha arribat el moment de donar pas a altres llibreries LGTBI. Estem molt orgulloses d’haver compartit aquest projecte amb vosaltres”, han indicat en una piulada. Tanmateix va agrair els clients fer possible la seva història al barri: “Moltes gràcies pel vostre suport durant aquests 29 anys excepcionals!”.

La Llibreria Cómplices tanca per jubilació

En el seu cas, les propietàries de la llibreria han decidit tancar perquè consideren que ha arribat el moment de plegar. Tal com va indicar a betevé una d’elles, la Connie Dagas, la rao és que ella es vol jubilar i la seva companya, la Helle Bruun, vol deixar la llibreria en el mateix moment que ella. “Va ser un projecte que vam començar juntes i l’acabem juntes”, va apuntar al mateix mitjà.

El barri del Congrés i els Indians ha estat aquest dimecres escenari d’una altra pèrdua important. Por Rovirosa, periodista d’Europa Press i fill dels propietaris del bar Marc’s Entrepans, ha comunicat a les xarxes socials que l’històric bar ha abaixat la persiana després de 47 anys en aquest punt del barri d’Horta-Guinardó. “El bar dels meus pares fundat pels meus avis, tanca per jubilació. I amb ell 47 anys de records familiars i de tota la meva vida. Un exemple més de com la pandèmia i la inflació han precipitat la desaparició de locals històrics que donen identitat als barris”, ha lamentat Rovirosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa