Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca una llibreria LGTBI històrica del Gòtic després de 29 anys
  • CA

La Llibreria Cómplices, especialitzada en literatura LGTBI, ha decidit abaixar la persiana per sempre. Tal com ha anunciat a Twitter, tancarà el pròxim 31 de desembre després de 29 anys en el carrer de Cervantes del barri Gòtic (Ciutat Vella). “Ens ha arribat el moment de donar pas a altres llibreries LGTBI. Estem molt orgulloses d’haver compartit aquest projecte amb vosaltres”, han dit en una piulada. També han agraït als clients el suport que els hi han donat durant tot aquest temps: “Moltes gràcies pel vostre suport durant aquests 29 anys excepcionals!”.

En el seu cas, el motiu del tancament no és el preu del lloguer ni que la propietat del local no els hi vulgui renovar el contracte. Tal com ha reconegut a betevé una de les propietàries de la llibreria, la Connie Dagas, la raó és que es vol jubilar i la seva companya, la Helle Bruun, ha decidit plegar en el mateix moment que ella. “Va ser un projecte que vam començar juntes i l’acabem juntes”, ha recordat al mateix mitjà.

Una botiga del forn Bopan va tancar per “no arribar un acord amb la propietat del local”

El dilluns passat va tancar un altre comerç emblemàtic: la botiga del forn Bopan, que estava situada al número 119 de rambla de Catalunya. En el seu cas, però, va assegurar a través de Twitter que tancava en contra de la seva voluntat. “Davant la impossibilitat d’arribar un acord amb la propietat del local i en contra de la nostra voluntat, el dia 17 d’octubre ens vam veure obligats a tancar”, va explicar.

El forn de pa va aprofitar la mateixa piulada per posar sobre la taula la seva llarga història al barri de la Dreta de l’Eixample i al districte de l’Eixample. “Aquí va néixer Bopan el juny del 1984, ha passat gairebé 40 anys donant vida aquest racó de l’Eixample, fent barri i aprofitant el valor de Barcelona”, va recordar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa