Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca un altre comerç històric: “No podem vendre entrepans a 20 euros”

Ho ha anunciat el fill dels propietaris. El bar Marc’s Entrepans, un comerç amb més de mig segle de vida al barri del Congrés i els Indians, ha de tancar les portes. Els Motius? Una pandèmia que els ha deixat KO i una inflació disparada que els ha rematat. Els propietaris aprofitaran per jubilar-se, tot i que aquesta no era la seva intenció inicial. El TOT Barcelona ha pogut parlar amb els propietaris, un matrimoni de 58 i 68 anys. “La nostra idea era seguir uns anys més fins que jo em jubilés i traspassar-ho i fer alguna cosa”, diu la Esther Guals, que regenta l’establiment amb la seva parella.

La culpa, de la pandèmia i la inflació

Les característiques d’aquest establiment han provocat una difícil adaptació a les restriccions de la pandèmia. “Hem hagut de tancar dos anys perquè gairebé tot el bar és la barra”, diu en Josep Lluís Rovirosa, el gran del matrimoni. Per normativa, durant gran part d’aquests últims anys, no es permetia consumir a la barra. La cosa, però, no ha remuntat després del xoc inicial de la Coivd-19,. “Després de la pandèmia no hi ha hagut un repunt de clients”, assegura el propietari.

La companya d’en Josep Lluís també culpa la inflació del tancament: “Totes les despeses s’han disparat; des de llum, fins als aliments”. Aquest fet dificulta molt l’estabilitat del negoci, ja que “tampoc pots pujar els preus d’una manera boja”, tal com diu la Maria Esther. Al final, són entrepans i “no els pots posar a 15 o 20 euros”, conclou la propietària.

Què passarà ara amb el local?

Tots dos s’han vist obligats a prendre aquesta decisió i la Maria Esther veu com ha d’avançar els seus plans de jubilació. Tot i això, no podran dur a terme el pla que tenien previst quan arribés el dia de plegar. “No es pot traspassar perquè la gent no pot assumir-ho”, diu Gual, que lamenta el fet d’haver de deixar el negoci: “Si seguim, perdrem diners”, sentència la propietària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa