Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els ‘hackers’ del Clínic amenacen de publicar dades de pacients amb malalties infeccioses

Els hackers responsables de l’atac informàtic a l’Hospital Clínic de Barcelona amenacen ara de publicar més dades com a represàlia als Mossos, que els van desactivar el seu web a l’Internet fosc. El grup criminal Ransom House ha fet un comunicat en què assegura que els dies vinents publicarà un nou paquet d’informació privada, segons ha avançat RAC1.

Malalties infeccioses i fàrmacs experimentals

En concret, amenacen de publicar dades de pacients que tenen malalties infeccioses que estan sent tractats a l’Hospital Clínic, però també asseguren que revelaran informació “sobre l’ús que s’està fent de fàrmacs experimentals en la gent gran”. De fet, aquesta amenaça emularia els inicis dels ciberatacs: a més de 30 anys que es va conèixer el primer cas, amb l’enviament de disquets amb informació d’un estudi de la SIDA a empreses arreu del món.

El director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, assegurava que amb el ciberatac no s’havien perdut dades personals dels pacients del centre, però reconeixia que hi havia un alt risc que les persones que s’han vist afectades amb la publicació de les seves dades rebessin comunicacions escrites o d’altre tipus dels ciberdelinqüents per provar d’estafar-los. Aquestes dades contenen informació tant sobre els pacients de l’hospital com dels professionals que hi treballen i no suposen ni l’1% del total de contingut robat.

Ramon Chacón, cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, explicava que tot i que inicialment havien bloquejat dos servidors dels ciberdelinqüents en dos continents diferents, finalment no van poder evitar la publicació de part de la informació robada. Lamentava aleshores que un cop la informació havia arribat a la darkweb, on no està indexada, era impossible eliminar-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa