Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos bloquegen la pàgina on es filtraven les dades robades al Clínic

Ofensiva policial per evitar més filtracions de les dades robades en el ciberatac als serveis informàtics de l’Hospital Clínic de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han aconseguit bloquejar la pàgina de la darkweb a través de la qual s’estava publicant la delicada informació sostreta a l’equipament sanitari, entre la qual hi ha dades de caràcter personal de pacients, personal i proveïdors del centre.

Segons avança el diari Ara, el contraatac informàtic de la policia catalana ha permès desactivar aquest portal, de manera que qualsevol persona que provi d’accedir a la informació es trobarà que la pàgina en qüestió dona error. Cal recordar que aquesta informació estava fins ara disponible de manera gratuïta i era accessible per a qualsevol persona amb un coneixement mínim per navegar per la darkweb.

En una compareixença que va tenir lloc la setmana passada, el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, assegurava que amb el ciberatac no s’havien perdut dades personals dels pacients del centre, però reconeixia que hi havia un alt risc que les persones que s’han vist afectades amb la publicació de les seves dades rebessin comunicacions escrites o d’altre tipus dels ciberdelinqüents per provar d’estafar-los. Per la seva banda, el director mèdic de l’Hospital Clínic, Antoni Castells, confirmava en la mateixa roda de premsa que la informació publicada són dades de caràcter personal de pacients, personal i proveïdors del centre sanitari. Tanmateix, Castells puntualitzava que en cap cas s’havien vist compromeses dades de caràcter estructural, és a dir, que no s’havien perdut dades dels historials mèdics dels pacients. Tampoc cap dada que pogués posar en risc el secret professional o industrial dels assajos clínics que es porten a terme a l’hospital.

Impossible d’eliminar, però no de bloquejar

Al seu torn, Ramon Chacón, cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, explicava que tot i que inicialment havien bloquejat dos servidors dels ciberdelinqüents en dos continents diferents, finalment no van poder evitar la publicació de part de la informació robada. Chacón lamentava aleshores que un cop la informació havia arribat a la darkweb, on no està indexada, era impossible eliminar-la. Tanmateix, la policia catalana sembla que sí que ha aconseguit bloquejar l’accés a la pàgina.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jbc a abril 04, 2023 | 21:39
    Jbc abril 04, 2023 | 21:39
    Un bon indici per trovar els lladres podría ser, NOS HEMOS CARGADO SU SANIDAD.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa