Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Clínic confirma la publicació de dades i no descarta noves filtracions

L’Hospital Clínic de Barcelona no descarta que es puguin produir noves filtracions de les dades sensibles robades com les que han tingut lloc aquest dijous al matí. Així ho ha apuntat el director mèdic de l’equipament barceloní, Antoni Castells, que ha confirmat que s’ha detectat la publicació d’una “petita part” de la informació sostreta en el ciberatac contra els serveis informàtics de les instal·lacions que va tenir lloc a principis d’aquest mes de març. Aquestes dades contenen informació tant sobre els pacients de l’hospital com dels professionals que hi treballen i no suposen ni l’1% del total de contingut robat.

En una roda de premsa recollida per Europa Press que s’ha celebrat a l’Hospital Clínic aquest migdia, Castells ha explicat que la previsió és que en les pròximes dues setmanes els autors tornin a publicar més informació delicada robada. Segons ha assenyalat en la mateixa compareixença el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, l’objectiu dels ciberdelinqüents amb aquesta filtració és “mantenir l’extorsió” per aconseguir que la Generalitat pagui un rescat, un extrem que en cap cas es planteja el Govern, que ja va rebutjar la petició d’un pagament de 4,5 milions de dòlars que van fer els responsables fa unes setmanes.

En aquest sentit, cal recordar que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ja va dir a principis de març, pocs dies després de l’atac, que les autoritats catalanes no pagarien cap mena de rescat. “No hi haurà cap tipus de negociació per pagar ni un cèntim”, van indicar amb contundència. Aquesta ofensiva informàtica va obligar la direcció de l’hospital barceloní a anul·lar cirurgies i consultes que van deixar sense assistència sanitària molts pacients durant dies.

Seguirà ampliació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa