La Guàrdia Urbana tindrà un examen de cultura general més fàcil per evitar el suspens massiu

Fonts municipals asseguren que s'ha pactat amb els sindicats la modificació de la prova que va fer caure el 88% dels candidats el juny passat

El suspens massiu en l’examen de cultura general i actualitat les proves d’aspirants a entrar a la Guàrdia Urbana de Barcelona no s’hauria de repetir, després que els responsables del cos hagin tancat amb els sindicats un acord per per fer més fàcil el test que el juny passat va fer caure el 88% dels aspirants.

Segons han confirmat aquest dilluns fonts municipals i havia avançat La Vanguardia, la prova de cultura general es farà amb base al programa educatiu de l’ESO i el test d’actualitat se centrarà en esdeveniments que s’hagin produït durant el mig any anterior a la prova. És el que s’aplicarà als aspirants que es presentin a les proves per a alguna de les 282 places que es convocaran aquest any i se suposa que ha de respondre a les demandes dels sindicats del cos perquè hi hagi alguna cosa que s’acosti a un temari que els interessants puguin estudiar.

Fins ara, el ventall de preguntes que podia sortir era tan ampli que els aspirants no podien preparar-se la prova, segons les queixes dels sindicats, que consideren que la prova de cultura general “té poc sentit avui dia, quan tothom ha de tenir l’ESO i hi ha molts universitaris que es presenten a les proves”. Per això demanaven que, si no es volia eliminar la prova, com a mínim es proporcionessin eines per preparar-la, ja que cada any augmentava la proporció de suspesos en aquesta prova eliminatòria del procés per entrar a una de les places que el cos municipal té en el curs bàsic de l’Institut de Seguretat de Catalunya: no és fins que es supera aquest curs i les pràctiques posteriors que els aspirants es converteixen en policies.

L’última vegada, van quedar 11 vacants en les places oferides. Els sindicats ho van atribuir als suspens massiu en la prova de cultura general. Però aquí discrepa l’Ajuntament. Segons fonts municipals les 11 vacants es deuen al fet que 11 dels aspirants participaven simultàniament en altres oposicions i van renunciar a la seva plaça. Passa sovint que els candidats es presenten a diverses oposicions alhora, de cossos policials  –solen participar en les proves per als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana alhora– i fins tot dels bombers.  

Més informació

Nou comentari