Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana imposa 194 sancions a discoteques en els controls de cara al Nadal
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha iniciat una campanya d’inspeccions a locals d’oci nocturn de la ciutat. L’objectiu d’aquesta acció és garantir que els locals de la capital catalana compleixin la normativa administrativa i de seguretat de cara a les celebracions de Nadal i Cap d’Any. Des de principis de desembre, s’han fet 132 inspeccions i s’han imposat 194 denúncies.

La majoria d’aquestes han estat per falta de rètols obligatoris als locals com ara cartells de prohibició de consum d’alcohol i tabac per part dels menors o cartells amb els nivells de so. També destaca l‘incompliment dels horaris de tancament, segons ha assegurat el portaveu de la Guàrdia Urbana, el sotsinspector Jordi Oliveras, en un acte d’atenció als mitjans.

Les inspeccions s’inclouen en “l’operació Nadal”, tal com l’ha definit Oliveras. Des dels 2 de desembre s’han portat a terme 132 controls que han acabat en gairebé 200 denúncies. El nombre de controls, però, podria arribar a “170 o 180”, ja que es faran fins al 6 de gener, segons ha informat el portaveu de la policia local. 

La majoria compleixen la normativa “bàsica”

“L’objectiu és assegurar que tots els locals compleixen les condicions de seguretat requerides abans d’iniciar-se les festes, i també actuar quan ja estan en marxa les celebracions”, ha detallat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat. Malgrat les sancions, Oliveras ha posat de relleu que la majoria de locals compleixen amb la “normativa bàsica”, especialment pel que fa a seguretat. El portaveu de la Guàrdia Urbana també ha valorat la contractació de serveis de vigilància per part de les discoteques.

Quant al soroll que alguns veïns pateixen a la nit, Oliveras ha admès que és una de les molèsties “més habituals” per als residents i que “es controlaran i es controlen”. 

El secretari general del Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província (GEDBP), Ramon Mas, ha qualificat les inspeccions de “molt importants” i ha destacat la necessitat de controls. “Si en el Camp Nou es mouen 100.000 persones un diumenge, un dissabte a la nit surten 450.000 o 500.000 persones que es mereixen la mateixa seguretat que la que tenen els socis del Barça”, ha expressat. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa