Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana denuncia 459 patinets elèctrics en només dues setmanes

La Guàrdia Urbana va fer una campanya de control a patinets elèctrics entre els passats 27 de febrer i 15 de març. Tal com ha informat a través de Twitter, el balanç d’aquest dispositiu ha estat 459 denúncies, el 53% de les quals han estat per infraccions en la circulació, el 24% en els semàfors, el 16% per distraccions i el 7% per altres motius. L’objectiu d’aquesta iniciativa ha estat fer més segures les carreteres de Barcelona, promovent la seguretat viària, garantint “la correcta circulació” i afavorint “el bon ús de l’espai públic”.

Aquesta no és l’única vegada que es fan públiques infraccions per part dels conductors de patinets elèctrics de la capital catalana. El passat mes de setembre, un estudi del RACC va establir que la gran majoria dels patinets admetien que no sempre circulaven pels carrils que els hi corresponen. Concretament, els resultats del segon baròmetre de la mobilitat en Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) a Barcelona indicava que el 75% dels conductors reconeixia circular a vegades per la vorera.

L’estudi es va fer a partir de 800 enquestes i s’observant el comportament de més de 4.500 VMP. Una altra de les conclusions a les quals va arribar és que el 60% dels usuaris de patinets o de vehicles semblants anaven més ràpid del límit que permet la normativa. En aquest sentit, el 16% dels enquestats va afirmar que havia trucat el vehicle per anar a més velocitat.

L’obligatorietat de portar casc

Una altra notícia important amb relació als patinets és que, a partir del pròxim abril, hauran de portar casc per moure’s per la capital catalana. Tanmateix, la nova normativa ha establert que els patinets hauran de ser unipersonals i incorporar timbre i llums. D’altra banda, es va establir que podrien circular per les voreres de manera excepcional, quan hi hagi espais de vianants habilitats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepeex a març 14, 2023 | 13:05
    Pepeex març 14, 2023 | 13:05
    A veure si aprèn Ballart a Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa