Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 75% dels usuaris de patinets circulen per la vorera, segons el RACC

La gran majoria d’usuaris de patinets reconeixen que no sempre circulen pels carrils habilitats a Barcelona. Segons les dades del segon baròmetre de la mobilitat en Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) a la capital catalana, el 75% dels conductors admeten que en algunes ocasions circulen per la vorera.

Els resultats de l’últim estudi del RACC presentat aquest dimarts -que es basa en 800 enquestes i en l’observació del comportament de més de 4.500 VMP- apunten que el 60% dels usuaris de patinets o de vehicles semblants van més ràpid del límit que permet la normativa. De fet, el 16% dels enquestats reconeix que té el seu vehicle trucat per poder anar a més velocitat.

Pel que fa al coneixement de la normativa, només el 32% dels usuaris preguntats no saben les normes que han de seguir per poder circular per la capital catalana, una xifra que millora les dades registrades l’any 2021, quan el 51% dels conductors afirmava desconèixer la normativa. En aquest sentit, el 60% dels enquestats considera que una formació prèvia hauria de ser obligatòria per aquells usuaris que no tenen permís de conduir.

Sobre el grau de satisfacció amb la xarxa de carrils bici que presenta actualment la ciutat, la majoria d’usuaris d’aquesta tipologia de vehicles assegura no estar satisfet amb la infraestructura existent ni amb el seu disseny. Si mirem el perfil del conductor de patinets, l’últim estudi del RACC situa l’usuari mitjà en una persona entre els 16 i 35 anys que fa servir l’aparell per anar a treballar o estudiar.

Dades de sinistralitat

Segons les últimes xifres oficials, els accidents amb VMP han augmentat enguany, encara que l’accidentalitat en general baixa i que els sinistres en patinet són lleus majoritàriament. Malgrat això, només un 18% dels usuaris preguntats diuen haver tingut un accident o un ensurt quan anaven amb el seu vehicle, unes xifres molt semblants a les registrades l’any 2021.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: am a setembre 20, 2022 | 17:50
    am setembre 20, 2022 | 17:50
    obligatori casc, carnet i assegurança. Prohibit anar 2, circular per la vorera i saltar-se semàfors, son uns infractors maleducats
  2. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 20, 2022 | 20:07
    ciutadà setembre 20, 2022 | 20:07
    Els patinets s'us han.... enfilat a les barbes, aixó per no emprar una expressió més contundent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa