Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Grossa posa a la venda més números que mai i convida a somiar en “una vida nova”
  • CA

La Grossa de Cap d’Any espera batre un nou rècord de vendes, que seria el tercer consecutiu, amb la campanya que comença aquest dilluns. Loteries de Catalunya posa a la venda més números que mai: un total de 100.000, és a dir 20.000 més que l’any passat. Segons Jaume Torrabadella, director general de Loteries de Catalunya, això permetrà que més de 850.000 bitllets podran tenir algun tipus de premi en el sorteig. “Hem incrementat la tirada en funció de la demanda”. 

L’any passat, el primer premi de la Grossa de Cap d’Any va caure per primera vegada a la ciutat de Barcelona. fet que pot fer augmentar les vendes aquest any.

[r:2]

El sorteig tornarà a tenir 8 premis: un primer premi de 200.000 euros per bitllet, un segon de 65.000 euros per bitllet, un tercer de 30.000 euros per bitllet, dos quarts premis de 10.000 euros per bitllet i tres cinquens premis de 5.000 euros per bitllet. A més, es mantenen els premis a les terminacions dels 8 números guanyadors, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells. 

De moment, segons Torrabadella, les reserves per fer participacions ja estan per sobre de les de l’any passat i s’espera que se superaran un 5%. Hi ha temps fins al 15 de novembre per fer les reserves. Loteries de Catalunya té comptabilitzades unes 2.000 associacions i clubs que en fan. I els bitllets que es vulguin comprar, es trobaran en uns 4.000 punts de venda de Catalunya, entre els 2.000 clàssics –estancs, quioscos, llibreries o bars– i uns 2.000 més en supermercats de les cadenes Bonpreu, Carrefour o Caprabo, entre d’altres.

La curiosa història de la senyora Neus

La campanya per anunciar el sorteig començarà dilluns que ve i manté l’humor com a element bàsic de l’espot. Aquesta vegada, però, no serà a través de la cançó, sinó mitjançant la petita història que es narra: l’alliberament de la senyora Neus, una octogenària amb aspecte fràgil, gràcies a la Grossa.

El lema de la campanya és Feliç vida nova, i es convida la gent a compartir la Grossa, encara que en l’anunci és capgiri aquest missatge com a picada d’ullet humorística.

Per incentivar la idea de compartir o regalar la loteria, l’altre vessant de la campanya de comunicació és la de l’aplicació que permetrà gravar vídeos amb promeses o bons propòsits per la nou any i en relació amb la persona a la qual regalem el bitllet de la Grossa. D’aquesta manera, es podrà regalar bitllet físic i afegir-hi un codi amb què la persona que el rebi podrà veu el vídeo –en realitat augmentada– amb la promesa que li dediquen.

L’aspecte social de la Grossa és, un any més, subratllat pels seus organitzadors. “Des que el 1992 es va definir per llei, absolutament tota la recaptació de les loteries catalanes va al departament d’Afers Socials, que la destina íntegrament a programes d’ajut a persones grans, persones amb discapacitat i nens en situació de vulnerabilitat. Des del 1992, s’han destinat 265 milions de loteries a aquests objectius.

Més notícies
La Grossa de Sant Joan reparteix un premi especial de 10.000 euros a Barcelona
Notícia: La Grossa de Sant Joan reparteix un premi especial de 10.000 euros a Barcelona
Comparteix
El número 28799 ha estat venut a la ciutat en un sorteig que no ha tingut guanyadors del premi de 3 milions d’euros
Barcelona rep per primer cop el primer premi de la Grossa de Cap d’Any
Notícia: Barcelona rep per primer cop el primer premi de la Grossa de Cap d’Any
Comparteix
La loteria de la Generalitat de Catalunya només havia somrigut clarament a la capital catalana en l'edició 2015, quan es va emportar pessics de tots els premis menys del primer
La Grossa fa milionari un veí del Carmel amb el número 08766
Notícia: La Grossa fa milionari un veí del Carmel amb el número 08766
Comparteix
Un afortunat, probablement veí del barri, ha guanyat dos milions d'euros
Escribà fa la coca de Sant Joan més gran del món per promocionar La Grossa
Notícia: Escribà fa la coca de Sant Joan més gran del món per promocionar La Grossa
Comparteix
Fa cinc metres d'ample per dos d'alt i pesa 180 quilos

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Raf a novembre 07, 2019 | 15:50
    Raf novembre 07, 2019 | 15:50
    Ja, molt bonic el anunci....Ara, anem a la realitat: 20000 nombres més vol dir que abans la posibilitat de guanyar premi era de 1:80000 i ara és de 1:100000....mal negoci...Enguany no compro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa