Escribà fa la coca de Sant Joan més gran del món per promocionar La Grossa

Fa cinc metres d'ample per dos d'alt i pesa 180 quilos

L’equip del pastisser Christian Escribà ha elaborat la coca més gran del món per inaugurar la campanya publicitària de la Grossa de Sant Joan: fa cinc metres d’ample, dos metres d’alt i pesa 180 quilos. La coca s’ha repartit en 1.300 racions entre els assistents a l’acte. S’ha elaborat amb 100 quilos de farina, 30 litres d’aigua, 15 quilos de sucre i 30 litres d’ous.

L’esdeveniment s’ha celebrat a la plaça del Mar i ha comptat amb la participació del periodista Marc Giró, del mateix Escribà i del director de Loteria de Catalunya, Jaume Torrabadella, tots ells acompanyats de la Grossa. Escribà ha explicat en declaracions a l’ACN que l’elaboració de la coca ha implicat unes 25 persones durant tres dies. Ha assegurat destacat la dificultat de fer la coca, la butlleta de xocolata, les lletres i els números. 

Torrabadella ha indicat que el fet de comptar amb la col·laboració d’Escribà i la coca de Sant Joan més gran del món és perquè “la Grossa sempre vol vincular-se a les festes més representatives de Catalunya”, i què menys que fer-ho per Sant Joan “amb la coca més grossa per la Grossa”. L’acte ha finalitzat amb un espectacle piromusical amb les cançons dels anuncis de la loteria catalana.

Torrabadella ha recordat el premi extraordinari que es reparteix en aquesta ocasió: un total de tres milions d’euros. Es van posar a la venda el 28 d’abril 80.000 números amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals. El sorteig es farà el proper dilluns 24 de juny.

Més informació

Nou comentari