Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona rep per primer cop el primer premi de la Grossa de Cap d’Any
  • CA

És la primera vegada, en les sis edicions celebrades de La Grossa, que el primer premi es ven a la capital catalana. Quinze bitllets del número afortunat, el 58499, s’han venut en un quiosc proper al mercat de Santa Caterina, al cor del barri de la Ribera. Els propietaris de cada butlleta s’embutxacaran 200.000 euros de premi i en total aquest petit negoci familiar haurà repartit tres milions d’euros. Els compradors “són gent del barri”, ha confirmat al TOT Barcelona el gerent de l’estanc, José Moya.

[r:1]

El José Moya, gerent de l'estanc afortunat, és el primer que ven un primer premi de la Grossa a Barcelona | David Cobo

El José Moya, gerent de l’estanc afortunat, és el primer que ven un primer premi de la Grossa a Barcelona | David Cobo

L’any que es va estrenar, el 2013, Barcelona només va rebre part del tercer premi, que s’havia venut a la seu del Gremi de Llibreters. Al 2014 va caure un sol quart premi, venut en una llibreria de Fort Pienc. La sort barcelonina va millorar el 2015, quan van tocar a la ciutat part del segon premi –en un SúperCor del passeig Sant Joan–, del tercer premi –en un estanc de Sants–, del quart premi –en un estanc del carrer Verdi i un quiosc de Sant Quintí– i fins i tot part del cinquè premi –en un estanc del carrer Laforja–.

L’any següent la Grossa no va somriure tant Barcelona, on es va vendre part del tercer premi en un estanc del Paral·lel i el mateix del carrer Verdi que havia estat agraciat l’any anterior. La passada edició la capital catalana es va emportar tres pessics: part del segon premi en un supermercat Jespac del carrer Mallorca, bitllets del quart premi en un estanc del carrer Sicília i part del cinquè premi venut en una papereria de Diagonal Mar i a la seu de l’associació de quiosquers.

Ambient d'expectació al carrer d'en Giralt el Pellicer, després de conèixer-se l'estanc agraciat / David Cobo

Ambient d’expectació al carrer d’en Giralt el Pellicer, després de conèixer-se l’estanc agraciat / David Cobo

Cinc premis que ara es poden cobrar també online

El sorteig reparteix cada any 5 grans premis. La Grossa, el primer premi, atorga un import de 200.000 euros per cada bitllet de 10 euros (20.000 euros per euro jugat). El segon premi dóna 65.000 euros per bitllet; el tercer 30.000 euros per bitllet; els quarts 10.000 euros per bitllet  i finalment, els cinquens 5.000 euros per bitllet.

Els premis de qualsevol import es podran cobrar durant els 90 dies posteriors al sorteig, és a dir, fins al 31 de març del 2019, a la seu de Loteria de Catalunya (Gran Via 639, Barcelona). Els premis de fins a 120 euros també es pagaran als més de 2.000 punts de venda autoritzats, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars. Els premis de 50 euros o imports superiors també es podran cobrar a qualsevol oficina de Caixabank. Si s’ha comprat la Grossa per internet i s’ha obtingut un premi de fins a 600 euros, es rebrà l’import automàticament al moneder del compte. Si el premi és superior a 600 euros, l’ingrés es farà al compte bancari que el jugador va facilitar quan es va registrar al web de Loteria de Catalunya per fer la compra.

Més notícies
La Grossa reparteix un primer premi, un tercer i dos cinquens a Barcelona
Notícia: La Grossa reparteix un primer premi, un tercer i dos cinquens a Barcelona
Comparteix
El número 58499 ha estat el del primer premi, que s'ha venut per primera vegada a la capital catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa