Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Gremi de Restauració se’n riu d’una protesta veïnal pel soroll nocturn

Una protesta veïnal a les portes del Gremi de Restauració aquest dijous al migdia assenyalava l’entitat com a còmplice del soroll nocturn que mortifica residents de diferents barris de Barcelona. La convocatòria comptava amb l’aval de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), però ha reunit una escassa afluència i la patronal ho ha aprofitat per mofar-se’n i reafirmar-se en la defensa del sector.

“a FAVB, en la seva aspiració de mobilitzar la ciutadania contra la restauració, ha punxat: avui ha quedat palesa la seva nul·la representativitat”, ha asseverat en un comunicat públic el director del Gremi, Roger Pallarols. “La FAVB i els seus satèl·lits són els adversaris de la Barcelona gran i dels restauradors que cada dia aixequen la persiana”, ha acusat.

La patronal no veu “casual” que la federació veïnal “defensi unes posicions tan nítidament alineades amb les del govern” d’Ada Colau, en especial en matèria de terrasses, ja que assegura que en 3 anys ha rebut 1,5 milions d’euros en subvencions municipals “a dit”. Tot i manifestar “respecte” envers els veïns mobilitzats i considerar “legítima” l’oposició ciutadana a l’ampliació de terrasses, Pallarols defensa que és una posició “minoritària” entre els barcelonins.

Ironia sobre Colau i els lobbies

La rèplica del Gremi a la protesta veïnal inclou també Ada Colau. El director de la patronal ha ironitzat sobre les declaracions que va fer l’alcaldessa quan va ser arxivada la causa judicial sobre subvencions a entitats afins, que va atribuir a poders fàctics hostils als comuns. Pallarols ha fet seves les mateixes paraules, usant-les ara en referència a la FAVB: “No ens fan por; els seus atacs ens animen a seguir treballant, encara amb més força, per defensar, en aquest cas, els restauradors de la ciutat”. “El nostre model no és la Barcelona paralitzada que hem vist durant la pandèmia”, ha conclòs.

El soroll, preocupació creixent

La reactivació de l’oci nocturn després de la crisi de la Covid ha fet aflorar de nou el malestar ciutadà pel soroll, que per a molts veïns de Barcelona suposa importants dificultats per dormir o fer vida quotidiana. Una trentena de col·lectius de diversos barris s’han agrupat a la nova Xarxa Veïnal Contra el Soroll i ja han celebrat dues protestes. La primera acció va ser al juny a plaça Sant Jaume i va reunir uns 200 manifestants. La segona ha estat la concentració davant del Gremi. L’Ajuntament de Barcelona ha mogut fitxa aquest estiu amb un pla que inclou sonòmetres a 11 punts negres de soroll a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juliol 28, 2022 | 15:23
    Ricard juliol 28, 2022 | 15:23
    Jo suggereixo humilitat al gremi de restauració. En un país normal els locals sorollosos serien clausurats en 24 hores, mentre aquí tenen un peixet intolerable des dels ajuntaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa