Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un detingut per estrangeria en un macrooperatiu contra lladres reincidents
  • CA

Un fort desplegament policial ahir a la tarda contra lladres reincidents va acabar amb un sol detingut per motius d’irregularitat amb la llei d’estrangeria, segons informen fonts dels Mossos d’Esquadra. L’arrestat va ser traslladat a dependències de la Policia Nacional juntament amb set persones més, tot i que cap d’elles va quedar detinguda. Entre totes, però, sumen un total de 112 antecedents policials, segons les mateixes fonts.

El macrooperatiu es va desenvolupar al barri de la Barceloneta (Ciutat Vella) i va comptar amb agents tant dels mossos com de la policia espanyola, que forma part d’aquests desplegaments perquè té les competències pel que fa a estrangeria. “Es trasllada aquelles persones que no s’havien pogut identificar plenament in situ, durant el dispositiu, ja que l’única forma fefaent de saber qui són és mitjançant l’empremta”, afegeixen fonts de la Policia Nacional.

Així, d’una banda hi ha un detingut que queda en llibertat a les poques hores, perquè el motiu de l’arrest és la seva situació irregular. I d’altra banda hi ha set persones que són traslladades a dependències policials però que no acaben emmanillades perquè ja els hi constava un procediment d’expulsió anteriorment, indiquen fonts policials. “El que acaba detingut o bé tenia el decret d’expulsió caducat o no tenia cap expedient iniciat encara”, resolen des del cos espanyol.

La nova situació de tancament del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) fa que aquests dispositius policials, que acostumaven a acabar amb peticions d’internament per a diversos presumptes delinqüents mitjançant la llei d’estrangeria, ara quedin en detencions momentànies i peticions d’expulsió del país que depenen de la judicatura.

Dispositiu al cor de la Barceloneta

Segons es va poder veure en imatges que van capturar els veïns, agents de tots dos cossos policials es van instal·lar a la plaça del Poeta Boscà, on van fer escorcolls i identificacions a diverses persones.

Els portaveus de la policia catalana van destacar que aquest dispositiu –emmarcat dins del pla anomenat Tremall– buscava “augmentar la sensació de seguretat” del veïnat. En aquesta ocasió es van voler centrar en el barri de la Barceloneta, però és un dispositiu mòbil. La setmana passada es van situar a la plaça Catalunya.

Més notícies
Un cotxe patrulla dels Mossos, en una imatge d'arxiu / CME
Dos lladres roben un rellotge i els enxampen perquè un d’ells el portava posat
Notícia: Dos lladres roben un rellotge i els enxampen perquè un d’ells el portava posat
Comparteix
Es tracta de dos joves de 19 i 20 anys que acumulen 15 detencions, segons ha pogut saber el TOT Barcelona
Un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana a Barcelona, en una imatge d'arxiu / GUB
Macrobatuda policial al centre de Barcelona per buscar lladres multireincidents
Notícia: Macrobatuda policial al centre de Barcelona per buscar lladres multireincidents
Comparteix
Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional despleguen uns 70 efectius

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa