Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Gràcies per l’amor”: carta de les voluntàries dels Serveis Socials de Nou Barris nord

El 10 de juny la Fio, la Gladys, la Yolanda, la Marta i l’Alba van fer un pas endavant pels seus veïns. Des que va esclatar la pandèmia havien constatat que els veïns de la zona nord de Nou Barris, formada per Vallbona, Ciutat Meridiana i Torre Baró, vivien situacions límit pels estralls de la Covid-19. És per això que amb l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana van decidir crear una oficina de Serveis Socials pròpia per atendre els residents dels tres barris. Les cinc voluntàries que en aquests dos mesos han acompanyat els veïns que necessitaven ajuda han escrit una carta per agraïr la rebuda.

“Gràcies per l’amor que ens heu fet sentir. És el millor antídot contra les penes i adquireix un valor incalculable quan es dona amb generositat i de forma incondicional”, escriuen les cinc voluntàries en la missiva dirigida als residents de la zona nord, on es troben alguns dels barris amb renda més baixa de la capital catalana. A un d’ells, Torre Baró, s’està portant a terme el cribratge massiu amb proves PCR aquest cap de setmana.

La creació de l’oficina va venir motivada per l’allau de dificultats que els veïns van traslladar a l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana durant els mesos de març i abril. Molts d’ells s’havien quedat sense feina, que en moltes ocasions és “informal” i, per tant, no els dona dret a cobrar prestacions socials. En altres casos no cobraven els ERTO i la situació financera era precària. “Al nostre barri molta població no té ni xarxa de suport ni uns estalvis petits”, recorda la carta.

Va ser llavors quan l’associació de veïns, juntament amb Vallbonaviu i el Col·lectiu Sísifo, va començar a gestar l’oficina d’atenció. Després d’elaborar una enquesta en què es constatava el malestar veïnal pel context, es van decidir a muntar l’espai. Així doncs, l’última setmana de maig van adequar el local de l’associació i el van adaptar a les mesures de seguretat contra la Covid-19. Hi van instal·lar sis ordinadors per atendre les peticions presencials, que només podien ser d’una persona excepte en casos excepcionals. Entre els tràmits que han ajudat a fer es troben l’elaboració de currículums, assessorament en temes d’habitatge i contractes de lloguer, entre d’altres.

“Hem experimentat moments apassionants (…) Hem tingut sentiments molt gratificants i altres vegades hem sentit una indignació gran davant de tanta injustícia i indiferència (…) Queda molt clar que al nostre barri hi ha veïnes compromeses, amb capacitat d’iniciativa i motivades pel benestar comú”, conclou la carta de les cinc voluntàries.

Finalment, la missiva celebra que l’Ajuntament de Barcelona ha accedit a concedir una subvenció a l’oficina perquè mantingui la tasca. Es tracta d’una ajuda que el consistori està dedicant a xarxes de suport i entitats que s’han bolcat en la solidaritat durant la pandèmia.

Més notícies
Vista del barri de Ciutat Meridiana / Meritxell M. Pauné

Nou Barris nord s’inventa la seva pròpia oficina de Serveis Socials

Notícia: Nou Barris nord s’inventa la seva pròpia oficina de Serveis Socials
Comparteix
L'AVV Ciutat Meridiana estrena un punt d'atenció i suport a tràmits online pels veïns del nord del districte
Notícia: Nou Barris nord s’inventa la seva pròpia oficina de Serveis Socials - Mobile
Rafa Martínez, president de Veí a Veí, al rebost de l'ONG / Adrià Lizanda

Ofegats després de bolcar-se en la solidaritat veïnal

Notícia: Ofegats després de bolcar-se en la solidaritat veïnal
Comparteix
El sobreesforç de xarxes de suport, associacions i entitats passa factura: algunes d'elles es queden sense diners
Notícia: Ofegats després de bolcar-se en la solidaritat veïnal - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa