Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou Barris nord s’inventa la seva pròpia oficina de Serveis Socials

L’Associació de Veïns i Veïnes Ciutat Meridiana, seguint la trajectòria d’assessorament gratuït a famílies a punt de ser desnonades, llança un nou servei personalitzat per ajudar a veïns dels tres barris del nord del districte a tramitar les diverses ajudes públiques anunciades per la crisi del coronavirus. El servei serà gratuït per a totes les persones que ho sol·licitin amb cita prèvia.

El projecte compta amb el suport del Col·lectiu Sisifo y Vallbonaviu, també de la zona. Els veïns vulnerables de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona disposaran d’un punt d’atenció i suport a tràmits online, a més d’assessorament legal i jurídic, per vèncer la bretxa digital i les barreres culturals que sovint dificulten la sol·licitud de les subvencions i recursos als que es té dret.

Així mateix, l’oficina ajudarà també a fer tràmits de caràcter laboral i amb el SOC, a redactar currículums i a aprendre com utilitzar els principals portals d’ofertes de feina. No deixarà de banda l’habitual assessorament en l’habitatge, el gran cavall de batalla d’una barriada autobatejada com a Villa Desahucio. Oferirà assessorament en contractes de lloguer, problemes amb la hipoteca i casos d’impagament.

L’atenció requerirà cita prèvia i caldrà usar mascareta i guants. Només s’atendrà presencialment una persona per unitat familiar, excepte en casos justificats. El servei quedarà interromput els dies que hi hagi desnonaments: les visites afectades es reprogramaran per tal que els voluntaris del servei puguin assistir a les mobilitzacions del barri.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa Martín Vega a juny 16, 2020 | 14:23
    Rosa Martín Vega juny 16, 2020 | 14:23
    Esta iniciativa de la AAVV me parece estupenda y creo que ayudarà a muchos de los vecinos de estos barrios.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa