Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gra de sorra de l’Apolo contra la LGTBIfòbia i la violència masclista
  • CA

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha presentat un projecte conjunt amb l’Apolo, que consisteix en la col·locació d’un Punt Lila feminista i LGTBI permanent de dimecres a diumenge en tots els esdeveniments de club de la sala del Paral·lel. La iniciativa coincideix amb l’establiment, per part de l’Ajuntament, d’ un nou protocol d’actuació contra les agressions sexuals a les discoteques en el marc del bon funcionament del projecte pilot ‘No callem’. Avui també s’han conegut els detalls de la manifestació del 25-N contra la violència masclista que es farà a Barcelona aquest divendres.

La mesura engegarà aquest mes de desembre com a part de l’acord per fer front al masclisme i la LGTBIfòbia que es puguin donar en context d’oci nocturn. El Punt Lila Feminista i LGTBI a l’Apolo és el primer d’aquestes característiques en una sala d’oci a Catalunya i posa el focus en la importància de continuar treballant per crear espais amables per les dones i persones LGTBI. Apolo fa anys que treballa per eradicar les violències que es puguin patir dins el recinte a través del protocol ‘No Callem’ o ‘Apolo Rules’, el decàleg propi d’espais segurs, respecte i inclusió. 

Prevenció, detecció i intervenció

Tal i com expliquen des de l’Observatori, és necessari intervenir conjuntament en casos de masclisme i LGTBIfòbia atès que “formen part de diferents cares de la mateixa moneda”. L’instrument inclou tres eixos principals: la prevenció, donant informació i recursos a les persones que s’apropin; detecció; la coordinació amb el personal de la sala i la intervenció, en el cas que s’hagi produït una discriminació o situació de violència masclista i/o LGTBIfòbica a les persones afectades.   

El Punt Lila comptarà amb una professional psicòloga, encarregada de fer la primera atenció davant de violències masclistes i LGTBIfòbiques i activar els protocols necessaris davant les situacions, que poden ser tant de violències sexuals com físiques i psicològiques que es puguin produir en l’espai d’oci.  

Aquesta psicòloga es coordinarà amb els agents competents necessaris per abordar aquestes situacions: davant d’una agressió masclista i/o sexual intervindrà el protocol ‘No Callem’ i, en el cas que l’agressió i/o discriminació sigui de caire LGTBIfòbic, la persona responsable del Punt activarà el protocol de l’OCH elaborat conjuntament amb l’Oficina per la No Discriminació (OND) del consistori i el Centre LGTBI de Barcelona. 

En una línia similar, fa pocs dies l’Ajuntament va anunciar una prova pilot a Gràcia on activarà una xarxa d’establiments lila per sensibilitzar i informar sobre violència masclista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa