Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquests són els “establiments lila” de Gràcia contra la violència masclista
  • CA

A inicis d’any, una cap dels Mossos d’Esquadra va sortir per alertar de la manca de mesures suficients per protegir les víctimes de violència masclista. La comissaria Marta Fernández va arribar a dir que “el sistema falla en el seu conjunt” després d’alertar d’un altre augment de casos de masclisme i homofòbia a la ciutat.

L’Ajuntament ha pres mesures per eliminar aquesta xacra. A finals de novembre es va saber que la Guàrdia Urbana podrà, per primera vegada, rebre denúncies de víctimes dels delictes relacionats amb la violència masclista. A això cal sumar-li una nova prova pilot que impulsa el consistori al barri de Gràcia, que activa una xarxa d’establiments lila per sensibilitzar i informar sobre violència masclista.

L’objectiu d’aquesta nova xarxa de començos liles

En total, vuit comerços han rebut una formació de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius que els permetrà informar els seus clients sobre violència masclista i ajudar-les en els àmbits de seguretat i atenció psicològica. Aquests establiments es poden identificar perquè incorporen noves etiquetes identificatives a les portes del negoci i díptics amb informació rellevant sobre la matèria.

L’eitiqueta en format vinil que hi ha a les portes dels locals / Ajuntament

Segons l’Ajuntament, l’objectiu és “treballar la prevenció, la sensibilització i l’abordatge de la violència masclista a la societat sumant la implicació de les entitats, la ciutadania i el teixit comercial”. La prova pilot intentarà que aquests establiments puguin informar sobre els possibles casos d’assetjament sexual i ajudar a millorar l’atenció a aquelles persones que pateixin violències.

Els comerços que impulsen aquesta prova pilot són: Fan Club, La Mama Vaca i Casa Anita, a la Vila de Gràcia; La Perruqueria Sonia, a El Coll; El Matikis i el Taller Galeria d’Art; al Camp del Grassot i Gràcia Nova; la Paperaría Alaska; a Vallcarca i els Penitents; i Matilda llibreria; a la Salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa