Gairebé un terç dels barcelonins marxaria de la ciutat si pogués. Segons l’última Enquesta de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Barcelona, el 28% dels veïns de la capital catalana preferirien viure en una altra ciutat, dos punts menys que fa sis mesos, quan es va assolir un màxim històric del 30% pels efectes de la pandèmia. De la resta d’enquestats, el 54% es quedaria al barri on viu, mentre que el 18% canviaria de zona. “La pandèmia ha posat de manifest els efectes més polèmics de la ciutat, com la congestió o el soroll”, ha explicat la cap del departament d’Estudis dOpinió de l’Oficina Municipal de Dades, Marta Isach. “Caldrà veure com evoluciona”, ha afegit Isach.

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha restat importància a l’elevat percentatge de barcelonins que volen marxar de la ciutat perquè considera que respon bàsicament a les conseqüències de la Covid. Martí ha assegurat que es tracta d’una dada amb la qual “ningú s’hi ha fixat mai”, però que ja abans de la pandèmia el percentatge rondava el 20% en la sèrie històrica. “Que només s’hagi 10 incrementat punts quan la majoria de barcelonins ha viscut el confinament en pisos petits en una de les ciutats més denses d’Europa és molt positiu”.

La fi de la cinquena onada de la Covid-19 i l’inici de la recuperació econòmica han capgirat lleugerament els mals resultats de l’última enquesta. La satisfacció de viure a Barcelona –que el passat mes de març va tocar fons amb un 7,3, la pitjor nota des del 1995– ha començat a remuntar i els barcelonins li posen una nota de 7,5. Malgrat tot, el 53% dels veïns (-6 punts) encara creu que la ciutat ha empitjorat en l’últim any, mentre que el 29% (+7 punts) considera que ha millorat.

La gestió municipal, aprovada

“En un moment va semblar que viure a la ciutat no lligava bé amb els temps de pandèmia”, ha assegurat el regidor de Presidència, que ha preferit fer una lectura positiva i centrar-se en el canvi de tendència que suposa aquesta nova enquesta. “L’inici de la sortida de la pandèmia té un reflex en les notes i les percepcions de la ciutadania”. Martí ha remarcat que la millora de les dades s’ha produït en pocs mesos, ja que l’última enquesta es va fer a la primavera.

Pel que fa a la gestió del govern municipal, el 76,9% dels barcelonins l’aprova amb un 5,9 de mitjana, dos punts més que el 2020, tot i que encara està lluny del 2019 (6,2) i el 2018 (6,5).  La nota mitjana de l’Ajuntament és molt superior a la de la Generalitat (5,4) i a la del govern espanyol, que suspèn amb un 4,7. “És una nota molt alta”, ha valorat Jordi Martí, ja que només està mig punt per sota de la millor nota, aconseguida fa tres anys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a octubre 26, 2021 | 19:04
    Vendetta octubre 26, 2021 | 19:04
    Fora colau dels nostres barris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa