Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front comú de l’oposició perquè es restableixin les relacions amb Israel

La suspensió temporal de relacions institucionals amb l’estat d’Israel continua tenint conseqüències. La darrera ve de diversos partits de l’oposició. Els grups municipals de Junts, Ciutadans, PP i Valents han demanat aquest dilluns convocar un Ple extraordinari de l’Ajuntament per tal d’esmenar l’actuació unilateral de l’Ajuntament i restablir les relacions institucionals amb Israel i l’agermanament de la capital catalana amb Tel Aviv i Gaza. Des del punt de vista d’aquestes forces polítiques, la decisió del consistori es tracta d’un “greu error” i de falta de consideració cap a les comunitats jueves de Barcelona.

En aquest sentit, s’ha pronunciat en un comunicat, el portaveu de Junts, Jordi Martí Galbis. “Estem davant d’un greu error de l’alcaldessa Colau i el seu Govern, i amb un tema que de nou posa de manifest el trencament intern que pateix l’executiu, amb una nova divisió entre comuns i socialistes”, ha dit i, alhora, ha dir que espera que aquest fet sigui, com a màxim, una realitat fins després de les eleccions. “Confiem amb què en un futur proper, després eleccions, hi hagi un canvi al Govern de la ciutat que ens permeti recuperar un camí del qual la ciutat de Barcelona no s’hauria d’apartar mai”, ha conclòs.

Per part seva, la tercera tinent d’alcaldia i nova líder del grup municipal del PSCLaia Bonet, també va catalogar d’error “gravíssim” la suspensió de relacions. D’altra banda, ERC també va manifestar fa uns dies en un comunicat que tampoc donava suport a l’Ajuntament. Entre altres, va lamentar “la unilateralitat amb la qual ha actuat l’alcaldessa sobre la suspensió de l’agermanament de Barcelona amb Tel-Aviv i Gaza”.

“Una violació sistemàtica dels drets humans”

L’Ajuntament va fer efectiva aquesta decisió el passat dimecres, quan va argumentar que ho feia per la “violació sistemàtica dels drets humans” contra la població palestina. Aquesta actuació es va produir després que diferents entitats lideressin una campanya, Barcelona amb l’Apartheid NO, Barcelona amb els Drets Humans Sí, que demanava al consistori a trencar les relacions fins que s’acabessin els episodis de violència que es produeixen contra el poble palestí. Milers de signatures dona suport aquesta campanya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 13, 2023 | 19:04
    Ricard febrer 13, 2023 | 19:04
    No m'agrada trencar l'agermanament amb Tel Aviv. Però tampoc no m'agrada tanta pressa en denunciar el trencament. Els israelians podrien actuar millor als territoris ocupats. I aquesta proposada prudència també val pels els agermanaments barcelonins amb Gaza, Dubai, la Havana i Sant Petersburg.
  2. Icona del comentari de: Ricard a febrer 13, 2023 | 19:07
    Ricard febrer 13, 2023 | 19:07
    La carta de Trias a Tel Aviv no toca. Quan sigui alcalde, si arriba a ser-ho, que ho faci de i vol. Ara mateix no tan sols és regidor!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa