Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC tampoc defensa Colau per la seva ‘ruptura’ amb Israel
  • CA

L’oposició va sortir ahir a criticar la decisió d’Ada Colau de trencar les relacions entre Barcelona i Tel-Aviv. Pràcticament tots els partits van carregar contra l’Alcaldessa tant en el fons com en les formes. Només la CUP -un partit que no té representació a l’Ajuntament- va celebrar el moviment de Colau. Fins ara, però, no s’havia pronunciat el grup amb més regidors a l’Ajuntament. ERC també critica la decisió, encara que suavitza el to en relació a alguns dels partits que es van pronunciar ahir.

En un breu comunicat de cinc punts, els republicans “lamentem la unilateralitat amb la que ha actuat l’alcaldessa sobre la suspensió de l’agermanament de Barcelona amb Tel-Aviv i Gaza”. Amb tot, però, asseguren que han constat que la decisió “no ha estat el trencament, sinó la suspensió temporal”. Reconeixen el lideratge de la ciutat i, per això, creuen que “la ruptura o suspensió d’un agermanament ha de ser l’últim pas d’un procés de diàleg i consultes entre les parts implicades”. Quina és l’opció que proposa ERC? Els d’Ernest Maragall demanen a l’alcaldessa que “re-avaluï l’acord amb les parts implicades” abans de trencar cap agermanadament.

L’oposició critica en bloc Colau

Colau argumentava ahir el seu posicionament en la “violació sistemàtica dels drets humans” contra la població palestina. I feia referència a una petició de l’entitat Barcelona amb l’Apartheid NO, Barcelona amb els Drets Humans, que havia recollit firmes perquè aquest tancament es produís. Els socis de Colau, però, no hi estan gens d’acord. La tercera tinent d’alcaldia i nova líder del grup municipal del PSC, Laia Bonet, ha qualificat d’error “gravíssim” la ruptura i ha acusat la batllessa de voler “tapar la boca” al Ple evitant portar la proposta a la cambra barcelonina. Un fet, d’altra banda, que els Comuns ja han recordat que no tindrà cap efecte, ja que les relacions entre ciutats són competència de l’alcaldessa.

Més enllà del PSC, la resta de partits també es van pronunciar ahir a la tarda. Des de Junts, Victòria Alzina assegurava que “les coses s’arreglen fent ponts, no trencant-los”. Ciutadans, PP i Valents també han criticat Colau. Aquests últims, inclús, assegurant que es tracta d’una decisió “dictatorial”, feta per la “porta de darrere” i que portarà “males conseqüències” a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa