Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC titlla d’error “gravíssim” la ruptura ‘unilateral’ amb Israel
  • CA

Les reaccions a la decisió de l’alcaldessa Ada Colau de trencar les relacions institucionals amb Israel no s’han fet esperar. La tercera tinent d’alcaldia i nova líder del grup municipal del PSC, Laia Bonet, ha qualificat d’error “gravíssim” la ruptura i ha acusat la batllessa de voler “tapar la boca” al Ple evitant portar la proposta a la cambra barcelonina.

En unes declaracions recollides per l’ACN, Bonet assegura que Colau ha optat per tirar endavant aquesta decisió “a cop de decret des d’un despatx” perquè sabia que la proposta “sortiria rebutjada pràcticament de manera unànime” si la portava a votació al plenari. Amb l’objectiu d’esmenar un posicionament que considera profundament erroni, la líder del grup socialista ja ha avançat que portaran una iniciativa al pròxim Ple per “restablir” les relacions entre Barcelona i Tel-Aviv i així “reforçar, i no debilitar, el paper de Barcelona al món”.

“Barcelona no trenca, Barcelona suma. Ho ha fet sempre i ho sabrà seguir fent”, ha insistit Bonet, que ha recordat que la capital catalana té “tradició d’agermanament, d’unió, de cooperació” i que per això sempre han dit que és la “capital de la Mediterrània”. En aquest sentit, la líder del PSC ha remarcat que la ciutat acull la seu de la Unió per la Mediterrània, un organisme del qual en formen part tant Tel-Aviv com Palestina.

Un cas diferent al de Sant Petersburg

Bonet també ha volgut fer referència al trencament de les relacions institucionals amb la ciutat de Sant Petersburg que va tenir lloc l’any passat. La tinenta d’alcaldia considera que, en aquella ocasió, la ruptura estava justificada pel vincle “estretíssim” del govern local amb Vladímir Putin, i pel context de la invasió russa a Ucraïna.

Cal recordar que la decisió del consistori es produeix després que diverses entitats encapçalessin una campanya que ha comptat amb milers de signatures i que, precisament, instava l’executiu a trencar les relacions fins que s’aturessin aquests episodis de violència que pateix constantment el poble palestí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a febrer 08, 2023 | 19:52
    Tripartit no, gràcies febrer 08, 2023 | 19:52
    La Colau vol que Barcelona només tingui relacions amb Madrid (relacions de submissió, s'entén).
  2. Icona del comentari de: Xurriaca Pallaresa a febrer 08, 2023 | 20:05
    Xurriaca Pallaresa febrer 08, 2023 | 20:05
    Els feixistes d'esquerres, malden per ser amables i així poder amagar la seva veritable naturalesa, fins que els hi poden més els seus mals instints. A la fi, el feixisme és feixisme, vingui d'on vingui i es vengui com es vengui. Què us ha fet la capital de Catalunya, per tractar-la, com en l'època dels franquistes?
  3. Icona del comentari de: Ricard a febrer 08, 2023 | 21:01
    Ricard febrer 08, 2023 | 21:01
    Cal recordar al PSOE que va trigar quasi una legislatura sencera en establir relacions diplomàtiques amb Israel. És tradicional entre l'esquerra i la dreta castellanes la política antiisraeliana. Només recentment la dreta castellana s'ha mostrat favorable a les relacions amb Israel, sobretot per les pressions en l'entrada a la UE (1986), i en l'entrada a l'OTAN (1986), i per tant per la pressió nord-americana. Per tant el PSOE és molt cínic. Cal recordar que Israel va ser fundat per una generació amb profundes conviccions socialistes, conviccions molt més sinceres que l'esquerra castellana hagi tingut mai.
  4. Icona del comentari de: Anònim a febrer 08, 2023 | 21:17
    Anònim febrer 08, 2023 | 21:17
    La senyora Colau segurament no sap situar Israel ni Palestina al mapa però ha sentit campanes i el seu olfacte li diu que amb aquesta mesura guanyarà més vots que els que perdrà, que és tot el que li preocupa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa