Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un forn de l’Eixample té el millor pa de Sant Jordi 2023

El premi al millor pa de Sant Jordi 2023 és per a un forn del districte de l’Eixample. Ho ha avançat betevé i ho ha confirmat el TOT Barcelona a través del Gremi de Flequers de Barcelona, que ha donat el premi al forn de pa Sant Josep, que es troba al número 98 del carrer de Roger de Llúria, al barri de la Dreta de l’Eixample. Tal com ha detallat el mateix mitjà, Emili Feliu està al capdavant d’aquest establiment i ha rebut aquest reconeixement entre una cinquantena de forners, pastisseria estudiants de tot Catalunya que s’havien presentat al concurs. L’any passat Feliu va quedar en la tercera posició del concurs.

Els elements que el jurat ha valorat enguany per elegir aquest forn de pa guanyador són elements clau que fan que un pa estigui bo o no, com el gust, la qualitat dels ingredients i la textura; i d’altres que determinen la seva estètica exterior, com la forma i el dibuix de les barres. L’origen de la tradició de preparar el pa de Sant Jordi es remunta al 1988.

El millor pa de pagès català del 2022

El passat setembre, la fleca Montserrat Forners, situada al número 366 del carrer de Los Castillejos, al Baix Guinardó, va obtenir el guardó del millor pa de pagès català del 2022. Així ho va decidir el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, que cada any fa el concurs per tal de donar a conèixer les fleques integrades dins la IGP. El forn és un negoci familiar que va obrir al barri el 1940 i que ara porta la quarta generació.

David Hernández, el flequer que està al capdavant de Montserrat Forners, ja va obtenir el premi al Millor Llonguet de Catalunya el 2021. Els jurats van valorar els pans finalistes a partir d’un tastet a cegues que inclou aspectes com el color, l’aroma, el gust, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa