La fleca Montserrat Forners, situada al número 366 del carrer de Los Castillejos, al Baix Guinardó, ha obtingut el guardó del millor pa de pagès català del 2022. Es tracta d’un negoci familiar que va obrir al barri el 1940 i que ara porta la quarta generació. Així ho ha decidit el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, que cada any fa el concurs per tal de donar a conèixer les fleques integrades dins la IGP.

2.000 euros per al millor pa de pagès

El guardó, que ha recollit en Marc Casamitjana, està dotat amb un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa com a guanyador del concurs. David Hernández, el flequer que està al capdavant de Montserrat Forners, ja va obtenir el premi al Millor Llonguet de Catalunya l’any passat. Els jurats van valorar els pans finalistes a partir d’un tastet a cegues que inclou aspectes com el color, l’aroma, el sabor, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores.

“No totes les molles són iguals, a la foto en nostre pa de pagès català amb DOP i, a la dreta, l’espelta integral.
A Montserrat Forners Treballem amb molt bones farines, amb amassats curts, fermentacions llargues i bones coccions. Així podreu gaudir de tota la força del gust del cereals i dels beneficis dels nostres pans saludables”, explica el forn al seu perfil d’Instagram.

Al premi que ha guanyat David Hernández també hi optaven quatre forners més: Mònica Gregori, de L’Obrador dels 15, de Barcelona, Andreu Bertran, del Forn Mistral, de Barcelona, Joan Urrea, del Forn Artesà L’Espurna, de Berga, i Francesc Massana, del Forn Massana, de Cornellà de Llobregat.

De totes les edicions que s’han fet, només dos forns de Barcelona a banda del 2022 han aconseguit el guardó: Andreu Bertran (forn Mistral) i Miquel Guich (Forn del Passeig).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa