Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona recupera el Sant Jordi a la Rambla

Falten pocs dies per la diada de Sant Jordi 2023 i la previsió és d’una diada “molt participativa” segons la Cambra del Llibre de Catalunya, una diada que s’encara amb més oferta de llibres i que, per poder acollir l’increment de l’oferta llibretera, disposarà de més espais destinats a parades i punts on els autors podran signar les seves obres a la capital catalana.

L’ampliació estrella per l’edició d’enguany de la diada és la recuperació de les Rambles. Aquest espai emblemàtic de Barcelona que s’incorpora de nou es tradueix amb un tram de 278 metres de parades de llibres que va des de Canaletes fins al carrer Ferran. La recuperació d’aquest espai, però, també permetrà mantenir la plaça Reial i el passeig de Lluís Companys. D’aquesta manera, doncs, el districte de Ciutat Vella es convertirà un altre cop en un “centre neuràlgic de la diada”, afirmen.

Des de la Cambra del Llibre també han anunciat que s’ampliarà l’espai que es destinen als llibres durant la diada al pas de la plaça de la Vila de Gràcia al carrer Gran de Gràcia. Aquest increment genera “més espai i més amplitud”. El president del Gremi de Llibreters, Eric del Arco, ha volgut fer valdre “l’esforç dels llibreters cada Dia del llibre per tal que tothom pugui tenir aquell llibre que vol per llegir o regalar“.

Més oferta de llibres

La creació, o recuperació, d’espais per posar-hi llibres també es tradueix en un increment de l’oferta de llibres. Des de la Cambra del Llibre de Catalunya han anunciat que aquesta edició acollirà un 11,5% més parades que l’any anterior, és a dir, que es passaran de 287 parades el 2022 a 320 aquest 2023. L’increment més significatiu, però, es troba en les signatures d’autors: l’edició d’aquest cap de setmana del Dia del Llibre i la Rosa comptarà amb 213 parades destinades a què els autors puguin signar les seves obres a tots aquells que s’hi acostin, un 25% més que l’any passat, on se’n van destinar 170.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa