Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Food truck’ a Barcelona de sucs gratis de fruita descartada per a la venda
  • CA

Una food truck s’ha instal·lat davant del Palau Robert, al capdamunt del passeig de Gràcia de Barcelona, en què ofereixen sucs i batuts de fruita i verdura que ha estat descartada per ser venuda a establiments i mercats. Les begudes que serveixen són gratis.

La parada on s’elaboren els sucs i els batuts amb fruita fresca desestimada per al comerç forma part d’una exposició sobre el malbaratament alimentari que el Banc d’Aliments organitza. S’exhibeix al Palau Robert fins al 28 d’agost. La food truck, però, s’hi estarà menys dies. El pròxim 15 de juliol ja plegarà veles.

Mentrestant, al remolc s’espremen fruites i verdures procedents dels excedents que queden fora de la venda a l’engrós a Mercabarna. La fruita que s’empra procedeix del magatzem de Foodback, el centre d’aprofitament alimentari de Mercabarna, on es traslladen fruites i verdures que queden fora del circuit de comercialització i a la qual s’intenta donar-li sortida. En primer terme, acaben assortint entitats socials, però en altres casos “es transforma per ser aprofitada al màxim”, explica Mercabarna.

Una fundació vinculada a Càritas

Els sucs i batuts els serveixen personal de Foment i Treball, una fundació d’inserció laboral vinculada a Càritas. L’entitat col·labora amb la Foodback de Mercabarna, “duent a terme el triatge de fruites i hortalisses que formen part dels excedents dels paradistes i les empreses” del mercat central de Barcelona, informa Foment i Treball.

Els aliments que són descartats per a la venda i es traslladen al magatzem condicionat per Mercabarna acaben sent enviats al Banc d’Aliments, que s’encarrega de distribuir-los perquè entitats socials en facin profit. Foment i Treball afegeix que “les persones contractades per realitzar el triatge al Foodback de Mercabarna són persones que formen part de col·lectius en situació de vulnerabilitat”.

L’accés a la mostra del Banc d’Aliments al Palau Robert és de franc. Es pot visitar de 09.00 a 20.00 hores. L’horari s’escurça el diumenge, quan tanca a les 14.30 hores.

Més notícies
Gent al voltant d'un dels quioscos del barri de les Corts comprant diaris i revistes
Cafè, menjar preparat, caixer automàtic… així serà el nou quiosc barceloní
Notícia: Cafè, menjar preparat, caixer automàtic… així serà el nou quiosc barceloní
Comparteix
Acord entre l'Ajuntament i els gestors dels quioscs de premsa per incorporar nous productes de venda i serveis, amb l'obligació que el 51% del negocis sigui premsa
Un treballador de Mercabarna col·loca producte a una de les parades de fruites i verdures / Ethan López (ACN)
La vaga de transportistes redueix l’estoc de peix i fruita a Mercabarna
Notícia: La vaga de transportistes redueix l’estoc de peix i fruita a Mercabarna
Comparteix
El mercat majorista xifra els descensos en un 38% i un 20%, respectivament
Organitzada per Terra dels Avis, es pot visitar a Barcelona del 15 de juny al 9 de juliol 2022 a la Galeria Atelier Güell
Terra, l’exposicó que mostra la pagesia des de la cultura pop
Notícia: Terra, l’exposicó que mostra la pagesia des de la cultura pop
Comparteix
Organitzada per Terra dels Avis, es pot visitar a Barcelona del 15 de juny al 9 de juliol 2022 a la Galeria Atelier Güell
Taxi al Passeig de Gràcia, davant de la Pedrera / Foto: Jordi Play
El passeig de Gràcia tindrà un ‘porta a porta’ de brossa orgànica
Notícia: El passeig de Gràcia tindrà un ‘porta a porta’ de brossa orgànica
Comparteix
Més de 240 edificis amb servei de porter disposaran de bujols per una part de la brossa dels veïns

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa