Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Terra, l’exposicó que mostra la pagesia des de la cultura pop
  • CA

La imatge que una part de la societat, sobretot si viu a ciutat, té de la pagesia, és sovint anacrónica, encara basada en segles anteriors. Un dibuix d’una pagesia aïllada, endarrerida. Però què passa si qui mira aquest ofici ho fa amb una mirada del segle XXI i trencant tòpics absurds? El resultat és “una visió a contracorrent i sofisticada de la pagesia, no sense sensualitat i de vegades humor, apte per al públic urbà d’avui en dia, que oscil·la entre el glamour i la cultura pop”. Així són els 18 quadres grans formats del fotògraf francès Etienne Clotis, en què, inspirant-se en els clàssics de la representació pagesa des del segle XVI fins al segle XX, la seva mirada ens transporta a una nova realitat en què la pagesia perd la connotació negativa que malauradament encara conserva en part de la societat.

Tot plegat es pot veure a la mostra Terra, imatges del pagès etern, que es pot visitar a la Galeria Atelier Güell (c/ Penedides, 8, de Barcelona) des del 15 de juny i fins al 9 de juliol. De fet, la inauguració oficial de la mostra, organitzada per l’entitat nordcatalana Terra dels Avis, es farà dijous 16 de juny a les 19h. A la mostra, l’aspecte estètic té un pes important perquè el fotògraf proceedeix del ram de la moda parisenca, però la sèrie no es redueix a unes fotos maques i atractives: “Volíem trencar amb l’enfocament negatiu que pateix sovint el món agrícola degut a les crisis econòmiques, socials i mediambientals del gremi, relegat en una ruralia cada vegada més allunyada i ignorada per la modernitat”, diu l’organització.

I com s’aconsegueix? gràcies als valors i a les temàtiques actuals que hi posa el fotògraf: atenuació del gènere, multiculturalitat, migracions, canvis alimentaris, canvi climàtic i moviment neorural. Què passaria si els pagesos actuals esdevinguessin models positius de representació social?, la resposta la trobareu en aquesta exposició.

Etienne Clotis ha rebut el reconeixement del seu gremi a França amb el Qualified European Photographer (2017) i una menció Excel·lència al millor retratista de França (2019) per la Federació Francesa de fotògrafs.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa