Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen condemnar els caps d’una clínica per rebutjar un pacient amb VIH
  • CA

Dos directius d’una clínica estètica de Barcelona s’enfronten a una condemna per rebutjar un pacient amb VIH. L’afectat volia fer-se un implant capil·lar, però els responsables del centre es van negar a atendre’l presumptament perquè ha contret el virus que causa la sida.

La Fiscalia de Delictes d’Odi ha demanat inhabilitar els dos responsables de la clínica estètica. L’escrit d’acusació, consultat per Europa Press, demana inhabilitar tres anys el metge i la gerent de l’empresa, que té la seu social a Màlaga. En cas de prosperar la petició del Ministeri Públic, els incriminats no podrien seguir treballant al sector sanitari ni tampoc fer de mestres, monitors o entrenadors.

L’home va anar a la delegació de la clínica a Barcelona per fer-se un implant capil·lar. El pacient va explicar a la doctora que ho va atendre que és portador del VIH, que pren antiretrovirals i que la seva càrrega viral és indetectable.

Després que l’home li revelés que està infectat del virus, la doctora va exposar el cas a la direcció de l’empresa, a Màlaga. El fiscal creu que els dos acusats, que són “els responsables amb capacitat de comandament i presa de decisions dins del centre”, van decidir no atendre’l sense ni tan sols examinar-lo abans.

L’empresa va comunicar la decisió al pacient per mail. Ho van fer “sense oferir cap explicació, adduint simples raons de ‘política d’empresa'”, assenyala l’escrit d’acusació del fiscal.

El fiscal afegeix que la intervenció, atès l’estat de salut del pacient, “no comportava cap risc afegit respecte als que puguin esdevenir a la població en general, ni per al mateix pacient ni per als professionals responsables de la seva realització”.

Petició contra un neonazi

Per altra banda, la Fiscalia de Delictes d’Odi també ha demanat els últims dies que es condemni un ultra que va cridar consignes antisemites en una concentració en ocasió del 12 d’octubre a Montjuïc. L’ultradretà va entonar càntics en què destijava la “mort als jueus”.

El ministeri públic proposa una pena de tres anys de presó i una sanció de 3.600 euros per a l’encausat. A més, va proferir altres crits antisemites en un acte convocat pel partit d’extrema dreta Democracia Nacional.

Els fets, segons el relat del fiscal que ha recollit l’agència ACN, situen l’acusat en una manifestació matinal que va començar a plaça Espanya i va acabar a la plaça Sant Jordi de Montjuïc. Durant l’itinerari, hauria cridat diverses amenaces directes a la comunitat jueva, entre elles “mort als jueus”, “mateu els jueus” o “mort a Israel”. Els Mossos d’Esquadra el van interceptar durant la marxa i va deixar de fer aquests càntics.

Tot i la petició de pena individual, la fiscalia reconeix que l’acusat no era pas l’únic que corejava càntics ultra d’aquesta mena. La protesta la integraven unes 250 persones i el pas dels assistents deixava sentir expressions de clar falangisme i racisme. “Fora els rojos”, “Hitler”, “visca Francisco Franco” o “Menes no, Menes no” van ser alguns dels lemes que es van sentir aquell 12 d’Octubre entre la plaça Espanya i la plaça Sant Jordi, al Poble-Sec i Montjuïc.

Les proves que aporta l’acusació és el testimoni dels Mossos d’Esquadra que vigilaven el transcurs de la protesta. Van aixecar acta contra l’acusat pels crits antisemites que proferia. La fiscalia també disposa de vídeos on es veuen els fets, que considera un delicte d’odi.

Més notícies
Ada Colau / ACN
L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir
Notícia: L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir
Comparteix
ERC, Junts, Ciutadans i Valents s'uneixen per criticar l'anunci de l'alcaldessa
La jove estudiava a l'Institut Pare Manyanet / TOT Barcelona
Ajuntament i Generalitat es personen pel suïcidi de l’alumna del Manyanet
Notícia: Ajuntament i Generalitat es personen pel suïcidi de l’alumna del Manyanet
Comparteix
El consistori i la conselleria d'Educació exerciran d'acusació a la causa judicial sobre la mort de la Kira, pendent d’aclarir un any després de succeir
La Madlena i la seva mare, just després d'aturar-se el desnonament / JR
La “petita guerra” entre ucraïnesos i russos per un pis de l’extrarradi
Notícia: La “petita guerra” entre ucraïnesos i russos per un pis de l’extrarradi
Comparteix
Una família fugida de Crimea el 2020 resisteix a tres intents de desnonament en un domicili d'una propietària russa
Pintada feixista a la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall / @aginacabre (Twitter)
Pintada feixista en una biblioteca: “Menys llibres i més Espanya Vox”
Notícia: Pintada feixista en una biblioteca: “Menys llibres i més Espanya Vox”
Comparteix
El missatge ha aparegut aquest dijous al matí a la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa