Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El femení de l’Eixample troba lloc on entrenar després de 18 cops de porta
  • CA

L’equip femení del Club Futbol Sala Eixample -un dels de major nivell a Catalunya en la seva disciplina- ha trobat per fi lloc on entrenar a Barcelona. El conjunt semiprofessional que disputa la Segona Divisió espanyola ha aconseguit aixopluc després de queixar-se que, tot i ser una de les plantilles de més categoria del país, ha topat amb una cadena de denegacions per poder allotjar-se en un pavelló de titularitat municipal. La negativa s’ha repetit en 18 poliesportius públics. Per rebutjar la petició de l’entitat, van al·legar que tenien tot l’horari cobert per altres equips, inclosos d’altres de masculins de molta menys categoria que les futbolistes de l’Eixample.

Condemnat fins ara a voltar per equipaments fora del districte que no reuneixen prou condicions per jugar en una lliga d’alta competició, el conjunt barceloní començarà a entrenar en breu al pavelló de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), a Montjuïc. El responsable de la secció femenina del club, Pep Antoni Roig, ho ha explicat a Twitter, el mateix canal on va llançar un crit d’alarma aquesta setmana davant de la desesperació de l’entitat per no trobar instal·lacions adequades per a les seves esportistes. El membre de l’entitat ha recalcat que la solució que reclamaven no ha vingut donada per l’Ajuntament.

“Seria bonic poder dir que ha estat gràcies a la regidoria d’Esports de Barcelona, però no és així”, ha indicat Roig a les xarxes socials, on ha agraït la implicació de la Generalitat per oferir un emplaçament perquè les jugadores entrenin. L’INEFC és un organisme que depén de la Secretaria General d’Esports del Govern català.

Dos clubs barcelonins sense pavelló

“Fer soroll ha servit per alguna cosa”, ha opinat Roig en la mateixa cadena de missatges. El responsable del femení de l’Eixample ha considerat els últims dies que els criteris de l’Ajuntament de Barcelona per llogar els pavellons municipals no són prou justos. A més, creu que és anòmal que els dos equips de la Segona Divisió femenina de futbol sala sense un pavelló sense entrenar siguin els dos equips de la ciutat. L’altre conjunt de la mateixa categoria a Barcelona és Les Corts UBAE.

Roig afirma que han rebut “moltes mostres de suport” després de revelar el peregrinatge que les futbolistes de l’Eixample han de fer cada setmana per Sants, la Barceloneta i Sarrià per preparar i disputar els partits. Recalca, però, que els “únics dos pavellons” que han prestat les seves instal·lacions després que trascendís la crítica situació del club no han sigut en cap cas de l’Ajuntament de Barcelona.

A banda del poliesportiu de l’INEFC, el club Olympic Floresta, de Sant Cugat del Vallès, també ha contactat amb l’entitat esportiva. “Si els polítics diuen creure i ‘fomentar’ l’esport femení, des de totes les institucions i des de la ciutadania cal predicar amb l’exemple. Hi ha qui només ho fa amb paraules, però per sort hi ha qui ho intenta fer amb fets”, reflexiona Roig.


Més notícies
L'equip femení del Cub Futbol Sala Eixample / Twitter
Divuit pavellons de Barcelona tanquen la porta a un equip de futbol femení
Notícia: Divuit pavellons de Barcelona tanquen la porta a un equip de futbol femení
Comparteix
El Futbol Sala Eixample, que juga a Segona Divisió, topa amb la negativa d'instal·lacions municipals per manca d'horaris lliures per entrenar i jugar
Un entrenament del Barceloneta Futsal abans d'un partit recent / Twitter
La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta
Notícia: La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta
Comparteix
Un club es dissol per la falta d'instal·lacions adequades i un altre alerta de la manca d'equipaments adequats a Nou Barris
Grada de la piscina vella del Poblenou / Ajuntament de Barcelona
Homenatge a una històrica instal·lació esportiva de Barcelona
Notícia: Homenatge a una històrica instal·lació esportiva de Barcelona
Comparteix
Va ser la primera piscina coberta de Barcelona i estava situada al barri del Poblenou
Canapès gurmet de la pastisseria Escribà amb què es va obsequiar els assistents a la presentació del Pavelló Blau / Cedida
‘Tote bags’ i canapès gurmet: 25.000 euros per promocionar el Pavelló Blau
Notícia: ‘Tote bags’ i canapès gurmet: 25.000 euros per promocionar el Pavelló Blau
Comparteix
L'acte de foment de l'esport marítim va estar farcit de detalls, vídeos i regals amb diners públic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa