Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Divuit pavellons de Barcelona tanquen la porta a un equip de futbol femení
  • CA

El Club Futbol Sala Eixample presumeix de tenir un dels equips femenins de més nivell a Catalunya. És un conjunt semiprofessional i milita a la Segona Divisió, igual que Les Corts UBAE, però l’entitat es queixa que competir en una categoria elevada no resulta prou mèrit perquè l’Ajuntament de Barcelona li faciliti entrenar i jugar en un pavelló municipal amb condicions adequades. En canvi, plantilles masculines enquadrades a categories molt més baixes sí que s’allotjen a les instal·lacions on les futbolistes no són admeses per manca d’horari disponible. El cas de l’Eixample és “descoratjador”, segons titlla el responsable de la secció femenina de la institució, Pep Antoni Roig: ha contactat amb 18 poliesportius de titularitat pública de Barcelona els últims 20 dies i en tots ha trobat les portes tancades a la petició perquè les jugadores hi puguin anar a preparar-se pels partits.

“Ens diuen que ho tenen tot ple. Aquest dimarts hem rebut resposta del divuitè pavelló. Ens han dit que ells tampoc tenen cap forat”, lamenta Roig en conversa amb el TOT Barcelona. Els obstacles perquè el club trobi hores lliures per fer ús d’equipaments municipals obliguen al primer equip femení a un peregrinatge setmanal per diverses instal·lacions de la ciutat, cap d’elles situades al districte que dona nom a la institució: l’Eixample divideix les sessions preparatòries entre dos patis d’escola de Sants i una pista semicoberta a la Barceloneta, mentre que els partits els disputa al pavelló d’una escola privada de Sarrià.

“Com és semicobert, no podem entrenar a la Barceloneta quan ha plogut, i la pista de Sants és petita i el terra rellisca”, avalua Roig, que retreu que els espais esportius públics de la ciutat releguin entitats que, com l’Eixample, acrediten haver format un dels equips femenins més rellevants de Barcelona en la seva disciplina: “Els dos equips de la ciutat que som a Segona Divisió som els únics de la categoria que no tenim pavelló on entrenar. Barcelona no dona a l’abast amb les seves instal·lacions, hi ha més clubs que poliesportius. El que critiquem és el criteri per llogar les pistes. Dels 18 pavellons municipals amb què hem parlat darrerament, molts afirmen que la pista la tenen llogada a equips de categoria molt baixa. Som un equip sènior femení que viatja arreu d’Espanya per competir amb jugadores que potser moltes són professionals. Que un equip de quarta catalana ocupi una pista de vuit a nou i un de segona nacional no hi pugui entrenar és incoherent“.

Conjunts masculins, per davant

ERC ha retret al govern municipal el cas del Club Futbol Sala Eixample en les comissions municipals d’aquest dimarts. La regidora republicana Elisenda Alamany ha remarcat que, entre els 18 poliesportius públics on l’entitat ha estat rebutjada perquè ja estan plens, “hi ha equips masculins que estan molt per sota d’aquest equip femení” pel que fa a categoria.

Roig afegeix que la manca d’unes instal·lacions aptes és un “hàndicap” que dificulta a la institució retenir futbolistes i que altres vulguin incorporar-s’hi. “És normal que qualsevol jugadora que tingui una oferta d’altres equips que tenen pavelló es plantegi marxar”, admet el responsable, que comenta que el problema l’arrosseguen des de fa uns anys: “Quan hem traslladat les reclamacions a l’Ajuntament els últims anys, sempre ens han dit que no poden fer més, que algun dia faran un poliesportiu a Glòries o a la Model, però de moment seguim sense solució”.

L’Eixample s’ha arribat a plantejar l’opció de l’exili, sortir de Barcelona per entrenar en una ciutat de l’entorn, una opció que a la inversa s’ha revelat cara. El club, però, tampoc ha tingut sort en la temptativa. “Hem preguntat a poliesportius de Sant Adrià, l’Hospitalet, Cornellà… Però també està tot ple”, apunta Roig.

Més notícies
Un entrenament del Barceloneta Futsal abans d'un partit recent / Twitter
La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta
Notícia: La manca d’un pavelló condemna 100 esportistes de la Barceloneta
Comparteix
Un club es dissol per la falta d'instal·lacions adequades i un altre alerta de la manca d'equipaments adequats a Nou Barris
Grada de la piscina vella del Poblenou / Ajuntament de Barcelona
Homenatge a una històrica instal·lació esportiva de Barcelona
Notícia: Homenatge a una històrica instal·lació esportiva de Barcelona
Comparteix
Va ser la primera piscina coberta de Barcelona i estava situada al barri del Poblenou
Mapa del 'Pavelló Blau' / Ajuntament de Barcelona
L’Ajuntament desenvolupa el “Pavelló Blau” per fomentar l’esport de mar
Notícia: L’Ajuntament desenvolupa el “Pavelló Blau” per fomentar l’esport de mar
Comparteix
El consistori vol que la ciutadania "sigui més marina i més activa" i reforçarà els usos esportius del litoral
Recreació de la renovació del Palau d'Esports / Ajuntament de Barcelona
El Palau d’Esports reobrirà el 2024 per acollir e-sports, start-ups i actes
Notícia: El Palau d’Esports reobrirà el 2024 per acollir e-sports, start-ups i actes
Comparteix
El consistori invertirà 40 milions d'euros, espera crear 450 llocs de treball i rebre la visita de 200.000 espectadors a l'any

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ciutadà. a juliol 16, 2022 | 13:18
    Ciutadà. juliol 16, 2022 | 13:18
    aixó és discrinació flagrant i no aquella bajanada del llenguatge "Políticament correcte".
  2. Icona del comentari de: Ciutadà. a juliol 16, 2022 | 13:18
    Ciutadà. juliol 16, 2022 | 13:18
    aixó és discrinació flagrant i no aquella bajanada del llenguatge "Políticament correcte".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa