Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La FAVB se suma a la petició de tancament de les cuines fantasma
  • CA

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) s’ha mostrat obertament favorable al tancament de les anomenades ‘cuines fantasmes’, també conegudes com a macrocuines. En una piulada des del seu compte oficial de Twitter l’entitat les ha definit com un “despropòsit”, atès que “no és sols l’explotació laboral, la mobilitat i la falta de control sobre els aliments, és sobretot les molèsties que generen al veïnat. La del carrer Amposta és un exemple més de la impunitat d’aquests negocis”.

La FAVB feia referència a la situació d’una cuina fantasma al carrer d’Amposta 40, al barri de la Font de la Guatlla, on veïns de la zona n’han denunciat les molèsties de sorolls i olor d’un local de delivery on hi ha ubicats una vintena de restaurants.

Oficialment en aquests baixos només hi ha un restaurant però la realitat és una altra i, a banda del fet que algun veí ha assegurat en un reportatge al TOT que han volgut comprar el seu silenci a canvi de barra lliure de menjar, els majors riscos són els d’incendi i seguretat de la finca.

Deu dies justos de vida?

Les ‘cuines fantasma’ van proliferar durant la pandèmia, especialment a Sants o Sant Martí on fins i tot els veïns van mobilitzar-se amb freqüència per demanar-ne el tancament. Una clausura que va camí de ser una realitat imminent. De fet, a la propera sessió plenària de l’Ajuntament, prevista per al divendres 27 de gener, la seva continuïtat se sotmetrà a votació arran del nou pla d’usos.

Si la proposta del grup de govern tira endavant, aquests espais quedaran lluny de les zones residencials i restringides únicament a la Zona Franca. Això sí, amb el requisit que hi hagi un màxim d’un establiment en un radi de 400 metres, és a dir, l’equivalent a tres illes del Pla Cerdà. En cas que la iniciativa quedi aprovada, els ‘supermercats fantasma’ passarien a ser història ja que quedarien totalment eliminats sense cap tipus d’excepció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa