Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona és a un pas d’eliminar definitivament els ‘supermercats fantasma’
  • CA

Amb la pandèmia van proliferar diversos casos de ‘cuines fantasma’ -o macrocuines- i de ‘supermercats fantasma’ a la ciutat de Barcelona. Bastant sonats són els casos de Sants o Sant Martí, on els veïns es van organitzar per sortir de manera continuada al carrer i obligar al tancament d’aquests espais. Després de congelar noves llicències, a l’espera de redactar un nou marc legal per aquests negocis, l’Ajuntament ha configurat ara un nou pla d’usos. Segons expliquen des del consistori, aquest pla restringeix la instal·lació de macrocuines a la Zona Franca i aboleix del tot els ‘supermercats fantasma’. Aquesta proposta ara passarà al plenari d’aquest mes, l’últim escull per eliminar aquests negocis de la ciutat.

Les ‘cuines fantasma’, només a la Zona Franca

Sempre que el plenari tiri endavant la proposta del grup de govern, les poques ‘cuines fantasma’ que quedin a la ciutat estaran lluny de les zones residencials. Com a mínim, aquesta és la intenció del consistori. El nou pla d’usos, que originalment també deixava instal·lar aquests negocis als polígons del Besòs i de la Marina del Prat Vermell, restringirà l’accés a la Zona Franca. Segons l’Ajuntament, els dos primers espais estan a prop de blocs de pisos i, per tant, han quedat finalment descartats. Aquest és, de fet, el principal problema que han causat aquests nous negocis, a qui els veïns acusen de generar problemes de fums, soroll i mobilitat. A la Zona Franca, però, podran seguir operant amb la condició que hi hagi un màxim d’un establiment en un radi de 400 metres, l’equivalent a tres illes del Pla Cerdà.

Veïns protestant aquest dijous davant la seu del districte de Sant Martí contra una macrocuina fantasma / D.C.
Veïns protestant aquest dijous davant la seu del districte de Sant Martí contra una macrocuina fantasma / D.C.

Adeu als ‘supermercats fantasma’

D’altra banda, el pla elimina els ‘supermercats fantasma’ sense excepcions. Així, d’aprovar-se la proposta, aquests magatzems d’aliments on es preparen les compres online per entregar-les a domicili, desapareixeran per complet del tramat urbà de Barcelona. L’Ajuntament diu que aquests supermercats podran canviar la seva activitat comercial i convertir-se en magatzems alimentaris sense repartiment a domicili o en supermercats oberts al públic. A més, la proposta inclou una sèrie d’establiments que hauran de regularitzar l’activitat de repartiment a domicili a través d’una autorització per “evitar-hi el desordre i la saturació que pot produir l’anar i venir constant de repartidors”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a gener 13, 2023 | 18:49
    Pol gener 13, 2023 | 18:49
    Ja n'era l'hora !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa