Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Set estrangers paguen 700 euros cadascú per viure en un pis de 5.000 euros

Una persona pregunta dues noies d’origen estranger quant paguen de lloguer per viure a Barcelona. La resposta, que apareix en un vídeo publicat a TikTok, és força alarmant: 700 euros cadascuna per viure en un pis on viuen un total de set persones i costa 5.000 euros al mes. A més, no tenen habitació pròpia. Si no que dormen repartides en tres dormitoris.

Una de les noies ensenya l’interior del pis, que es troba al carrer de Diputació. Primer de tot, passa per dos dormitoris que comparteixen dues persones. Hi ha dos llits a cadascun. Després ensenya el bany, on hi ha una rentadora i una assecadora, la qual cosa celebra. “Això és molt maco perquè molts pisos no en tenen”. El que no tenen a la cuina, però, és un rentaplats. Pel que fa al saló, compta amb una taula, un sofà i poca cosa més. Sembla que és impossible que tres persones puguin descansar allà a la mateixa vegada. Això no és tot. La darrera habitació que ensenya és per a tres persones, on hi ha espai per a tres llits i algun prestatge on guardar la roba.

Tot i la precarietat amb la qual viuen aquestes noies, la jove assegura al final del vídeo que recomana a altres persones venir a Barcelona. “Estava molt nerviosa abans de venir a Europa. Però aquí tothom és molt amable. Així que l’experiència és de 10”, sentència.

La situació dels preus dels lloguers és cada vegada més alarmant a Barcelona. Segons dades de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (CPUBCN), el preu mitjà del lloguer va ser el 2022 de més de 1.020 euros, la qual cosa vol dir que l’import era un 11,76% superior al del 2021. A part del gradual creixement dels preus que viuen els lloguers cada any, aquesta important pujada s’explica perquè durant els anys de la pandèmia aquests van baixar. És per això que des de CPUBCN han traslladat que el preu mitjà era el 2019 de 979 euros, un 4,90% inferior al del 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Helena Vernet Ferre a maig 12, 2023 | 10:28
    Helena Vernet Ferre maig 12, 2023 | 10:28
    Aquesta situació no és única, mireu la pàgina ďidealista de lloguer ďhabitacions i veureu com la història és repeteix fins ľinfinit. Un autèntic desastre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa